Kultuuri ja spordisündmuste nimekiri on pikk, mida kõike meenutada ja ikka hea sõnaga! Tänuga korraldajatele. Eks oleme oma igapäevaelus kitsid jagama kiitust ja tänu. Tihti olen kuulnud väljendit – Talle ju makstakse selle eest palka! Jah, raha on meie sotsiaalsete vajaduste kate, aga inimeste jaoks on emotsioonid kordaläinust tähtsamad!

Kõiki meid puudutas Euro tulek ja sellega seotud toimetamised, need tundusid argised ja töised. Eesti ajaloo suursündmus ometi!

Väike loetelu eelmisest aastast, mis on meid mõjutanud kaugelt, kuid oluliselt, olgu see siis Haiti maavärin, Islandi vulkaan Eyjafjallajökull, Pakistani üleujutused jne.

Mäletamist väärivad eelmise aasta Vancouveri taliolümpiamängud ja jalgpalli maailmameistrivõistlused Lõuna-Aafrika Vabariigis. Lemmikaeg spordirahvale!

Ka Raplal on omad 2010. aasta pärlid, mida meeles pidada ja hinnata. Rapla Sadolini Spordihoone valmimine, Raimond Valgre Toa valmimine meie kultuurikeskuses, Rapla korvpall on jõudnud kõrgliigasse ja kohalik fännklubi tugevneb ja suureneb. Spordimaja täitub mängude ajal publikuga nagu imeväel. Jätkunud on Rapla Kirikumuusika Festivalide traditsioon, meie Riinimanda koor,  Urve Uusberg ja Urmas Sisaski „Madise missa“ ettekanne on eelmise aasta tõeline kultuurisündmus. Meie raamatukogudes toimunud lugemisaasta ja selle raames toimunud mitmed üritused. Eriti on meelde jäänud Emakeelepäev koos Andres Ehiniga – Rapla valla aukodanikuga.

Kindlasti ei ole võimalik kogu valla kultuurielu selles loos kirjeldada, aga ikka on siin toimetamas omad inimesed, olgu see siis Maie Kuusemets valla uue kultuurijuhina, Rita Kikajon Rapla Muusikakooli uue juhina, Heiti Vahtra Sadolini Spordihoone juhina jne.

Valla kultuurikomisjoni koosolekud toimusid kõigis meie valdkonna olukorrast ja kindlasti olid huvitavamad teemad tööle asunud komisjonile arengukava läbitöötamine ja üldplaneeringu koostamises osalemine. Huvitav oli Rapla Haridusseltsi tegevusega tutvumine. Loodan, et osalejad tundsid end kohaliku kultuuri- ja spordielu osalistena.

Aasta 2010 on ajalugu ja mällu jääb ta meile erinevalt, kuid soovin, et toredana, tegusana ja eesmärgipärasena.

Soovin kultuuri- ja spordikomisjoni nimel vallarahvale Head Uut Aastat!