Lembit Palm tutvustas lähemalt, kuidas ligi 2,5 meetrine kuju valmis. Kõigepealt tuli tal valmistada metallist ja puidust alus, millele savist kuju vormima hakata. Skulptuuri alusele tuli kanda 10 korda väiksemalt koopialt vajalikud mõõdud õigetes proportsioonides. Selleks olid tal konstrueeritud spetsiaalsed abivahendid. Õigete kehapunktide alusele kandmine oli väga täpne töö. Mõnda kohta tuli mitu korda ülegi kontrollida, et see oleks ikka vastavuses skulptuuri aluseks võetud Amandus Adamsoni 1903. a valminud Lurichi kujuga.

Monumendi kontseptsiooni autor arhitekt Kuno Raude rõhutas, et valmiv monument peab hästi sobima ümbritseva keskkonnaga ja mõjuma loomulikuna. Kui ateljees ulatus Lurichi kuju maast laeni ja tundus üsna suurena, siis Väike-Maarja keskväljakul paistab see ümbritsevaga hoopis teistes proportsioonides.

2012. a detsembris tehti selleks katsetusi ja viidi keskväljakul läbi n-ö proovipaigaldamine. Kuno Raude ja Lembit Palm sõidutasid selleks puhuks Väike-Maarjasse nii Lurichi kuju kui ka maakera vineerist välja lõigatud šabloonid. Tookordne paigutuse imiteerimine aitas hiljem tublisti kaasa monumendile õige koha leidmisele, selle mõõtmete arvutamisele ja kogu keskväljaku lahenduse kontseptsiooni koostamisele.

Vallavalitsuse välja kuulutatud lihtmenetlusega riigihanke „Georg Lurichi skulptuuri pronksi valamine” edukaks pakkujaks osutus OÜ Tormis Disain. On hea meel, et hange esimese korraga õnnestus. See annab võimaluse töödega üsna pea alustada, enne suuremate külmade saabumist. On loota, et aastavahetuse paiku peaks Lurichi monumendi pronksist osa valmis saama.

Uurisime ka neid töid, mida OÜ Tormis Disain on seni teinud. Näiteks Kärdlas mälestusmärk II maailmasõjas hukkunud hiidlastele, Võrus skulptuurigrupp „Seapere“, Rakveres “Noormees jalgrattal muusikat kuulamas” jne. Samuti on firma tehtud töid Lätis ja Rootsis.

Tulevasse aastasse jäävad Lurichi ausamba graniidist osaga seonduvad tööd.

Lurichi kuju hakkab toetuma graniidist maakerale, mis omakorda paikneb sümboolsel graniidist maadlusmatil. Monumendi kogukõrguseks on 4,7 meetrit.

Ausammas on plaanis avada Georg Lurichi 140. sünniaastapäeval, 2016.aasta 22. aprillil