Kyoto protokolli alusel toimuva rah­vusvahelise heitmekvootide kauple­missüsteemi raames sai Luunja vald mullu investeeringutoetust keskkoo­li B-korpuse fassaadi ning katuse soojustamise teel energiasäästlik­kuse tõstmiseks. Toetuse suuruseks oli algselt 266,8 tuh EUR (4,18 mln krooni).

Lisatööde maksumuseks on 61,2 tuh eurot. Ehitustööde teostajaks on OÜ F1 Group. Tööd kavandatakse lõpetada k.a.septembrikuu jooksul.

Projekti elluviimiseks sõlmiti kol­mepoolne leping Luunja valla, Ra­handusministeeriumi ja Riigi Kin­nisvara AS (RKAS) vahel. Viimane on ehitustööde praktiliseks koordi­neerijaks, kes viis läbi vajalikud rii­gihanked ning vastutab projekteeri­mis- ja ehitustööde eest.

Programmi vahenditest kaetakse 100% kuludest, valla omaosalust ei ole. Tegemist on sihtotstarbeliste vahenditega, mis on suunatud hoo­nete energiasäästlikkuse tõstmisele. Energiatarbimise kahanemine aitab edaspidi kokku hoida valla raha.

Finantseeritavate objektide valiku on teinud Vabariigi Valitsus omava­litsuste taotluste, ministeeriumide poolt esitatud nimekirjade ja Ra­handusministeeriumi ettepaneku alusel. Juhtiv roll kogu protsessis on Rahandusministeeriumil kui finant­seerijal.