Ja seal nad kella 19.30 paiku tasahilju tulema hakkasid. Daamid oma piduli­kes kleitides ja uhketes soengutes, här­rased soliidselt ülikondadesse riieta­tult. Kõigil rõõmsad näod ees ja pisike kingikott näpu otsas.

Nõnda algas Luunja Kultuurimaja selts­konnatantsu rühma iga-aastane tradit­siooniline jõulupidu.

Seekord otsustasime valida oma peo­paigaks Reola Kultuurimaja, et tutvuda uute kohtade ja teiste Tartumaa inimes­tega. Peole olid kutsutud lisaks Luunja tantsijatele ka Ülenurme valla inime­sed, Luunja ja Ülenurme vallavalitsus­te ja volikogu liikmed ning koostööpart­nerid, kellega 2011 koostööd tegime.

Peo avasõnad ütles peo korraldaja Luunja seltskonnatantsu rühma ju­hendaja pr. Eva Kouhia. Seejärel said sõna Reola Kultuurimaja juhataja pr. Silvi Neps, Ülenurme valla haridus ja kultuurikomisjoni esimees hr. Toomas Kivend.

Õhtu jätkus piduliku õhtusöögi ja vest­lusega laudades.

Edasi astus lavale tantsumuusikat män­gima ansambel Mati Band kahe-meheli­ses koosseisus. Peagi oli põrand tantsu­poognaid keerutavaid paare täis. Need, kelle tantsualane kogemus oli väiksem võisid tantsude nimetusi lugeda tant­sukaardilt ja tantsusamme spikerdada kogenenumate pealt.

Pidulik tantsuõhtu vaheldus erinevate seltskonnamängude, rahvalike tant­sude, jõululaulude, esinemiste ja kin­gituste jagamisega.

Rõõmu ja lusti jagus kuni kella üheni öösel, kui ansambel mängis lõpuvalsi.

Peokülalised tänasid korraldajat ja lah­kusid rahulolevalt oma kodudesse.

Selline tore üritus oli meil Reola kul­tuurimajas!

Kokku osales seal umbes 80 inimest. Neist 50 inimest Luunja seltskonna­tantsu rühmast.

Luunja seltskonnatantsu rühm, kes alustas 9 aastat tagasi, on 2,5 tantsu­paarilt kasvanud 25 tantsupaarile ja meie uksed on soovijatele avatud.

Mis siis köidab inimesi seltskonnatant­sus?

See pakub võimalust peredel ja paaridel arendada omavahelist koostööd, pakub liikumisrõõmu ja terviseedendamist, pakub kultuurialaste ja suhtlemisalaste oskuste kasvu, enda hinge, keha ja vai­mu tunnetamist ning tasakaaluka isik­suse arengut, pakub kogukondlike side­mete tugevdamist Luunja vallas ja teis­tegi valdadega. Seltskonnatantsu ringis osalejad esindavad väärikalt Luunja valda avalikel kultuurielu sündmustel nagu Luunja vallarahva peod, piduli­kud vastuvõtud, Vanemuise ballid jne.

Oleme tänulikud, et oleme saanud Luunja Kultuurimaja all areneda ja kas­vada. Loodame , et Luunja vallajuhtidel jätkub ka edaspidi soovi ning tahet sü­dame ja armastusega toetada oma valla elanikke nende poolt soositud huvite­gevuses!

Soovin kõigile inimestele oskust ar­mastusega kuulata oma südamehäält ja julgust selle järgi elada!