Luunja vald taotles raha kolme objekti jaoks: Luunja Keskkool, lasteaed Midrimaa ning kultuurimaja koos raamatukoguga. Nende näol on tegemist suurimate Luunja valla omandis olevate hoonetega.

Põhilisteks abikõlblikeks töödeks on seinte, katuse ning vundamendi soojustamine, samuti avatäidete (uste ja akende) väljavahetamine, küttesüsteemi rekonstrueerimine ja ventilatsiooni uuendamine või rajamine, samuti uute keskkonnasäästlike seadmete (nt maa- ja õhksoojuspumpade jmt) paigaldamine. Samuti on abikõlblikud ehitusuuringute ja ekspertiiside tegemise ning projekteerimise ja omanikujärelevalve kulud.

Tööde teostamiseks sõlmitakse koostööleping Luunja valla, Rahandusministeeriumi ja Riigi Kinnisvara AS (RKAS) vahel. Viimane on ehitustööde praktiliseks korraldajaks, kes viib läbi riigihanke ning vastutab projekteerimis- ja ehitustööde koordineerimise eest.

Rahandusministeerium teostab kontrolli tehtavate kulude osas ning teeb väljamaksed.

Kõigepealt koostatakse hoonete energiakulu aruanne, seejärel detailne investeerimiskava, mis kinnitatakse Rahandusministeeriumi poolt.

Rohelise investeerimisskeemiga seotud tööd peavad olema teostatud hiljemalt 2012. aasta lõpuks. Kaetakse kuni 100% abikõlblikest kuludest, omaosaluse nõuet projektidel ei ole. Tegemist on sihtotstarbeliste vahenditega, mida kasutatakse CO2 heitkoguste vähendamisele suunatud projektide ja toetusmeetmete rahastamiseks.

Finantseeritavate objektide valiku teeb Vabariigi Valitsus omavalitsuste taotluste, ministeeriumide poolt esitatud nimekirjade ja Rahandusministeeriumi ettepaneku alusel.

Juhtiv roll kogu protsessis on Rahandusministeeriumil kui finantseerijal ning järelvalve teostajal.