Hille Mäeväli on olnud 16 aastat kooli huvijuht, organiseerinud õpilaste klassivälist tegevust, juhtinud kooli õpilasomavalitsuse tööd, juhendanud Eesti 4H Are Põhikooli klubi, olnud klassijuhataja. Ta on sisustanud hästi toimiva tütarlaste käsitööklassi, mis 2001. a. vabariiklikul ülevaatusel ära märgiti. On valmistanud hulgaliselt metoodilist materjali (näidistööd ja tehnoloogilised kaardid). Ta on ka juhtinud maakonna tütarlaste käsitöö ainesektsiooni tööd.

Õpetaja Hille Mäeväli on äärmiselt õpihimuline, täiendab end pidevalt erinevatel kursustel, et omandada uusi tehnikaid ja olla kursis uute töövahenditega. Ta on järjekindel, töökas ja väga nõudlik nii enda kui õpilaste suhtes. Tema juhendatud kunsti- ja käsitööd on filigraanse täpsusega teostatud ja vormistatud. Ta suunab ja innustab tublimaid osa võtma konkurssidest ja olümpiaadidest. Õpilastööde näitustel on tema juhendatud tööd pälvinud tunnustusi. Näiteks aastal 2002 esitas ta 35 tööd, millest tunnustati 15 tööd. Oma koolis eksponeerib ta regulaarselt nii tütarlaste käsitöid kui kunstiõpetuse tundides valminud erinevates tehnikates teostatud töid.

Käesoleval ajal, väheneva õpilastearvuga koolis, tuleb tal oma teadmisi jagada liitklassi tingimustes. Seetõttu näeme Hillet sageli vahetunnis heegelnõela või varrastega kellelegi abi ja nõu andmas. Juhtub sedagi, et töö valmib õpetaja poolt antud materjalist.Ta on kadestamisväärselt järjekindel.

Kolleegina on Hille lugupidav, äärmiselt tagasihoidlik kuid oma tõekspidamistele kindlaks jääv inimene.

Hille Mäevälja aastatepikkune töö ja isiklik eeskuju on silmapaistev. Tänu temale lõpetavad Are Põhikooli tüdrukud, kes oskavad kududa, heegeldada, tikkida. Neil on esmased perenaiseoskused köögis toimetamiseks. Nad on säästvad tarbijad, sest kinkide valmistamisel saadakse kasutada oma näputöid. Valminud kampsunid, sallid, kindad, heegeldatud linikud jms on arendanud õpilaste näpuosavust, värvitunnetust ja ilumeelt.

Õpetaja Hille Mäeväli sobib väga hästi kandma maakonna aastate õpetaja tiitlit.

Maakonna aasta koolijuhi tiitli sai sel aastal Suigu Lasteaed Algkooli direktor ANNELI UIBU

Suigu Lasteaed-Algkooli juhataja Anneli Uibu on olnud Suigu Lasteaeaia-Algkooli eesotsas juba 7 aastat ja tema kohta võib öelda, et tegu on tõelise maa soolaga. Selle aja jooksul on lasteaia ja kooli arengus toimunud suur edasiminek. Tema algatusel on uuendatud täielikult laste mänguväljakud, remonditud peaaegu kõik lasteaia rühmaruumid, osaliselt on uue kuue saanud ka klassid, renoveeritud on köök.

Anneli Uibu on lõpetanud Tallinna Ülikooli magistriõppe koolijuhtimise erialal. Ta innustab ja julgustab oma töötajaid samuti enesetäiendusele ja edasiõppimisele. Nii on meie kollektiivist mitmed töötajad omandanud lähiaastatel kõrghariduse ja täiendkoolitustel uusi eralasid.

Anneli Uibu suurepärased ideed on leidnud rahastamist mitmete projektidega. Ta on koostanud arvukalt edukaid rahataotlusprojekte nii ürituste toetuseks kui ka kooli töökorralduse parandamiseks. Tänu temale oleme saanud käia suurepärastel õppe-ekskursioonidel, looduslaagrites, samuti on laienenud huviringide tegevus.

Anneli Uibut võiks võrrelda tipptasemel dirigendiga, kelle taktikepi all tunnevad end hästi kõik töötajad ja lapsed. Nii nagu dirigent teab, mis meloodiat mängib iga instrument, nii on Annelil täpne ülevaade kogu maja lastest ja töötajatest. Tema uks on alati avatud nii õpilastele, töötajatele kui ka lapsevanematele. Ta leiab alati kõigile aega, et neid motiveerida, julgustada ja lohutada nii tööalaselt kui ka isiklikes probleemides. Hindame tema paindlikkust, aga samuti ka nõudlikkust ja järjepidevust oma tegemistes.

Anneli ei ole mitte ainult lasteaed-algkooli juhataja vaid võtab aktiivselt osa ka Are valla seltsielust. Tema eestvedamisel tehakse koostööd külaseltsi ja Suigu Raamatukoguga. Aastaid on ühiselt korraldatud seltsimajas lasteringe. Ta on kaasa löönud Are vallas mitmete ürituste korraldamisel. Näiteks jõululaadad, Are valla küladepäevad, Suigu ja Are koolilaste ühine looduslaager Maria talus, jalgrattasõidu koolitus koolilastele, teatrikülastused, väljasõidud jne. Tema initsiatiivil on paranenud koostöö Are valla koolide vahel.

Anneli oskused ja omadused on teinud Suigu LAK-i lastest, lapsevanematest ja töötajatest ühise pere, kus kuulatakse, suunatakse, toetatakse, arendatakse ja hoitakse teineteist.

Ta on väga laste ja lastevanemate sõbralik, abivalmis ja tähelepanelik kõige suhtes. Täpselt selline peab üks haridusasutuse juht olema.