Maamaksu tuleb siiski tasuda Pärnasalu tn 24, 26, 28, 30 kortermajade korteriomanikel ning kõigil linna ridaelamubokside omanikel. Maamaks tuleb korteriomanikel tasuda Maksu- ja Tolliameti poolt saadetud maksuteate alusel.

Korteriühistutel ei ole seega enam ka õigust üüriarvete või kommunaalteenuste arvete kaudu majaelanikelt maamaksu koguda.

Sarnane on olukord ka garaažiühistute puhul, sest need on seaduses võrdsustatud elamumaaga. Nurmesalu ja Koondise tänava garaažid on maareformiseadusega ettenähtud korras ümber vormistatud ning seega peaksid maamaksu maksma garaažibokside omanikud, kuid maamaks jääb kõigil alla 5 euro ning maamaksu ei määrata.

Maamaksu tuleb tasuda aga Kuuseheki tn 21, 23, 25, 27 ja Kuuma tn 7a garaažiühistutel, sest neil ei ole eraldi bokse erastatud ning kinnistusraamatusse ongi omanikuna kantud garaažiühistud.

Üksikelamute ja kahe korteriga elamute maa ning mistahes muu sihtotstarbega maa maksustamisel tänavu midagi muutunud ei ole.

Järgmisel aastal on oodata aga suuri muudatusi, sest jõustub Maamaksuseaduse §11 muudatus koduomanike maamaksust vabastamise kohta . Praegu ei ole teada seaduse rakendamise täpne kord, kuid kindel on see, et maamaksust vabastatakse linnades 1500 m2 ulatuses vaid need maaomanikud , kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel samal kinnistul asuvas hoones.