AS Tatoli toob Maamessile mitmed uudistooted: kombikülviku Horsch Focus 6DD, silokombaini New Holland FR600, traktorid New Holland T5 ja T6, taimekaitsepritsi Horsch-Leeb GS6000, porgandikülviku Chechhi PS14, söödamiksri JF-Stoll, Kongskilde mullaharimistehnika ja AgLeader täppisviljelusseadmed. Millised need aparaadid täpselt välja näevad, saab teada Maamessil!

AS Konekesko näitab Maamessil lisaks põllumajandustehnikale ka metsamasinaid. Väljas on suurima tootlikkusega harvester Eestis - Ponsse Ergo, mis tänu Mercedes-Benz mootorite ökonoomsusele ja kahe ringlusega hüdraulikale on oma klassi kõige tootlikum harvester. Lisaks näeb Ponsse Elk metsaveotraktorit, mis on tänu võimsusele ja ühtlaselt kaheksale rattale jaotatud pinnasekoormusele keskkonnasõbralik ja hea läbitavusega. Lisaks mootorite võimsusele kasutab Ponsse konkurentidest võimsamaid hüdropumpasid, mille eelised tulevad esile masina-, tõstepoomi- ja lõikepea juhtimisel.

OÜ-l Autra on Maamessil väljas palju uut tehnikat, mida esitletakse Eestis esmakordselt! Rahva ette tuuakse uus kodukasutajatele mõeldud halumasin Palax Active KS27 ning uued Junkkari puiduhakkurid HJ 170 ja suurem HJ 250, mida saab näha koos tõstukiga. Samuti näeb messil Junkkari Patruuna 4169 ja 4569 tõstukeid ja kompaktlaaduri GIANT uut 204 mudelit.

Eelmise aasta Maamessil käisid paljud külastajad infoletist küsimas, kas messil osaleb tuulegeneraatoreid ja päikesepaneele tutvustavaid ettevõtteid. Inimeste huvi rohelise energia vastu oli üllatavalt suur. Elektrihinna tõus toob arvatavasti ka sel aastal Maamessile mitmeid huvilisi, kel soov enda majapidamise tarbeks ise voolu toota. Meil on hea meel tõdeda, et Maamessile tuleb oma tehnikat näitama mitu sedasorti ettevõtet. Näiteks paneb AS Konesko (http://www.konesko.ee/tuge) messil välja TUGE 10 tuulegeneraatori, mille nimivõimsus on 10 kwh ja pöörlemiskiirus 140 rpm. Võrreldes eelmisel aastal messil väljas olnud generaatoriga on nüüdsest kasutusel madalapingeline generaator, uus juhtimisautomaatika ja uus Taanis toodetud inverter.

Meiren Engineering OÜ näitab Maamessil täiesti uue toote prototüüpi - maanteeharja, mis sobib nii traktorile kui ka autole. Hari on varustatud parallelogrammiga, mis võimaldab seda vasakule ja paremale liigutada kokku 0,9 meetri ulatuses. Samuti võimaldab harja hüdraulikasüsteem langetada harja nii, et harjased ei puutu liiga suure jõuga vastu maad, millega vähendatakse harjamisel tarbitavat võimsust ning harjased kuluvad seega aeglasemalt. Lisavarustusena saab kasutada ka niisutussüsteemi, mis vähendab harjamisel tekkivat tolmu.

Lisaks maanteeharjale tuuakse Maamessile ekstreemsetesse lumetingimustesse mõeldud lumesahk.

Konekesko Eesti AS toob Maamessile näituse kõige kiirema kombaini - Claas Lexion 760, mis on võimeline sõitma kuni 40 km/h. Teraviljakombainidele üleloomulikult suur liikumiskiirus maanteel saavutatakse tänu erilistele hüdropneumaatiliselt vedrustatud kummilint-poolroomikutele. Rohkem infot Maamessil!

ELER Hydraulic toob Maamessile näitamiseks kolm konkslaadurite ja metallitõstukiga veoautot. ELER Hydraulic´i peamised tegevusalad on veokite pealisehituse müük ja paigaldus (konkslaadurid, kraanad, tõstukid), hüdraulika komponendid ja süsteemid veokitele ning tahhograafid.

Eeloleval Maamessil pakub ELER Hydraulic koostöös kaaseksponendiga Kuusakoski põnevat vaatamist. Igal messipäeval kell 13:00 tõstetakse messiplatsil veoauto kraanaga konteinerist välja väliselt täiesti korraliku sõiduauto (klaasid, akud ja vedelikud varasemalt eemaldatud), tambitakse kraanaga "pannkoogiks" ja seejärel läheb vanaraud konteinerisse tagasi. Demostratsioon kestab orienteeruvalt 15 minutit ja selle eesmärgiks on näidata, kuidas müüdav tehnika hõlpsasti sellise tööga hakkama saab. Igal messipäeval lömastatakse erinev autoromu, nii püsib demonstratisoon värske ja pealtvaatajatele jätkub põnevust!

DeLaval OÜ näitab Maamessil põnevat lüpsirobotit VMS, mis lüpsab ära kuni 70 looma. Tänu sellele saavad loomad ise otsustada, millal nad tahavad lüpsile minna. Lüpsirobot säästab kõvasti inimeste aega perefarmides ning aitab hädast välja loomapidajad kohtades, kus häid töökäsi on vähe. Lisaks on lüpsirobot hästi hügieeniline ning kohtleb loomi iga kord täpselt samamoodi. Rutiin meeldib neile. Tänapäeva lüpsirobotid on nii targad, et tunnevad ära iga looma, mäletavad, milline tema udar välja nägi ning oskavad eraldada ka nt mittekvaliteetse piima korralikust.

Metsis OÜ näitab Maamessil väljaveotraktorit Metsis 408F ja harvesteri Metsis 608H. Uuendusena kasutatakse Waratah harvesteripead, mida kasutab ka maailma juhtiv metsamasinate tootja John Deere.

Pro Lift OÜ on veoautode tõstemehhanismide, nende lisaseadmete, hüdrauliliste komponentide ja pealisehituse detailide maaletooja ja müüja.

Maamessil esitleb Pro Lift mitmesugust tehnikat:

1. Kommunaal Scania veok, millega on võimalik lükata lund, pesta torusid, imeda tühjaks septikuid, vedada erinevaid konteinereid ja tõsta peale kuni 3500 kg raskust (erinevaid kaupu).

2. Trassipesu veok JHL ja Volvo FM.

3. Toimub metsatõstuk V-Kran V10cx NT cabin esmaesitlus Eestis.

4. Tamtron (Loadmaster) kaalud metsatõstukitele, kaaluda saab nii koorma peale- kui mahalaadimisel.

Baltic Agro hakkab põllumeestele pakkuma eestlaste loodud põlluilma rakendust ja veebipõhist põlluraamatut. Eestimaine VitalFields.com säästab oluliselt põllumeeste aega, ennustab põllupõhiselt ilma ja lubab pidada veebipõhist põlluraamatut. Rakendus on välja töötatud koostöös Jõgeva Sordiaretuse Instituudi ja mitmete Eesti põllumajandusettevõtjatega.

VitalFields kasu põllumehele

  • Elektrooniline põlluraamat, mis on kättesaadav mitmest arvutist ja vajadusel ka telefonist.
  • Põllupõhine ilmainfo parimatelt ilmaprognoosi pakkujatelt, näiteks yr.no
  • Lähitulevikus ilmuvad süsteemi ka põllupõhised taimehaiguste hoiatused, põllupõhiste kulutuste jälgimine jpm.

Tule Maamessile uudistama! Kohapeal on võimalik tutvuda veel paljude teiste uudistega!

Jaga
Kommentaarid