Miks jälle ja jälle tahaks ka ise olla üks huvitav valdkond? Turismindus, reisimine, kunst... uus väljund. Sel aastal pakkus Uhti kõrtsipere messil savielamust. Selleks oli keskaegne kaelapeeker, mis igal messikülastajal varuks juhuks, kui kusagil pakutakse maitsvat rüübet proovida. Maaelu teemasse mahub tohutu nimekiri. Iga eksponent hoolitsegu selle eest, et pakutav oleks uus ja huvitavat. Uhti kõrtsi rahvas pakkus lastele emotsionaalset töötuba. Savimeened muutusid pisikeste kunstnike pintslitõmmetest värvilisteks muinasjututegelasteks.

Kas messile minnakse saama või andma? Igavene küsimus! Vanad messihaid lähevad igal juhul saama - kokku saama, kogemust saama, infot saama, elamust saama. Kolme päeva jooksul oled lõpuks nii palju saanud, et ei jaksa isegi õhtul pikali heita. Ja teisest küljest pead maksimaalselt andma, sest kuhu muidu panna see saak, mis messil kogutakse. Selleks, et maksimaalselt saada, pead kõik ära andma - oma kogemuse, info ja emotsiooni. Alles siis on elamus täielik. Seega ongi Maamess üks vajalik toimetus, ilma milleta enam hakkama ei saa, just nagu ei saa läbi saunata laupäeva õhtul.

Maire Henno, Ülenurme Käsitööseltsi perenaine:
Kui Uhti kõrts oli Maamessil oma tegevust tutvustamas laupäeval, siis Ülenurme Käsitööselts askeldas Tartumaa Arendusseltsi suures boksis meile eraldatud pinnal neljapäeval ja reedel. Eelmisel aastal oli seltsi esindamas ja meie tegevuse ühte tahku tutvustamas keraamik Aili Palm, sel aastal olid meie pakutavaks pilgupüüdjaks telgedel kootud põrandavaibad, mõnevõrra silmuskudumeid ning käsitsi valmistatud ehted. Meie jaoks täitis mess ootused - tutvustasime ennast ja tutvusime teistega, kogusime ja jagasime arvukaid kontakte. Seltsi käsitöömeistrite loodu pälvis ohtrastikiidusõnu, hea ja innustav oli kuulda tunnustust Ülenurmes arendatava seltsitegevuse kohta. Uhke oli huvilistele rääkida, kuidas meie vallas huvitegevust toetatakse, jauhke oli pajatada ka sellest, kui innukas on Ülenurme valla rahvas kõikvõimalikes ringides ja klubides kaasa lööma, ühistest ettevõtmistest osa saama.

Kuigi messi ettevalmistustööd ja kaks suhtlustihedat päeva olid parasjagu väsitavadki, oli see omamoodi õilistav väsimus. Meeldivalt tähenduslik oli meie jaoks, et välja pandud käsitööst päris arvestatav osa leidis endale uue omaniku. Ehkki mess on ennekõike tutvustav ja kontaktide loomiseks tarviline ettevõtmine,annab ostuhuvi ju ilmselget märku sellest, et Ülenurme käsitöömeistrite tehtu on rahvale meelepärane ja tunnustatud kvaliteediga.

Messipäevad olid tõesti kõigiti toredad ja meiepoolne tänu Tartumaa Arendusseltsile, kes kutsus meie seltsi Maamessil osalema sellelgi aastal!