Meelis tõi kodust auto ohukolmnurga ja jäi ka ise augu juurde liiklust reguleerima. Ohuolukorrale kohaselt reageerisid teemehed sündmusele operatiivselt ja kella neljaks õhtupoolikul oli auk kinni aetud.

Töid juhtinud AS-i Eesti Teed Orissaare teepiirkonna teemeister Vilmar Laak ütles, et kokku kulus teeaugu täiteks neli kantmeetrit jämedat killustikku. Pealmine kiht tasandati veel kruusaga.

Ööseks jäeti teele kiirusepiirangu märgid, täna hommikul aetakse pigikatel kuumaks ja auk asfalteeritakse ära.

Teemeister Vilmar Laagi praktikas oli see esimene kord, kui teeauk kujutab endast vana talukaevu. “Seda on küll ette tulnud, et tee õgvendamisel ei seo vana materjal uut ära ja kevadel uhub uue osa minema,” rääkis ta.

Augu avastanud Siplase talu perenaine ei osanud samuti kaevu jäämist tee alla seletada. “Mina olin see aeg mandril ära, kui see uus tee otseks tehti. Vana tee läks ju sealt Vahi talu keldri poolt teiselt poolt neid kahte pärna,” teadis ta öelda. Kõljala küla Nardlase talu perenaine oli samuti tee-ehituse ajal mandril õppimas. “See võis olla kunagi kuuekümnendatel,” oletas naine.

Tema mäletas lapsepõlvest seda kaevu, mil siis alles rakked peal, hästi, sest vanemad keelasid neil rangelt sinna ligi minna. Vana tee ajal karjatati seal loomi.

“Ma olin kindel, et tee ehituse ajal aeti kaev täis,” imestas ta. “Võib-olla olid kaevuaugul lauad peal, millele juba kamar kasvas, et see ehitajatel märkamata jäi,” arvas ta.