tegutsevale muuseumile eelkõige tänu erilisele vabaõhuekspeditsioonile „Teeaeg". 2010. aastal avatud väliala on innovaatiline muuseumiarendus, mis hõlmab endas kaasaegset maastikuarhitektuuri, teed kui nähtust avavaid näitusekeskkondi ning võimalusi veeta aega erinevates õppe- ja puhkusetegevusi pakkuvatel aladel. Loodud ruum on mänguline ja efektne, toimides nii näitusekeskkonna kui ka eraldiseisva maastikukunsti teosena.

Lisaks Eesti Maanteemuuseumile konkureerisid Ettevõtluse Auhinna 2011 Turismi uuendaja kategoorias Nukuteatri NUKU muuseum ja LUX Express Estonia AS.

Ettevõtluse Auhind 2011 peavõitjaks valiti aasta mainekamal ettevõtluskonkursil OÜ Fortumo, kõige konkurentsivõimelisemaks ettevõtteks hinnati aga vastavalt Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu edetabelile AS EMT. Lisaks kahele peaauhinnale kuulutati kolmapäeva õhtul Estonia kontserdisaalis välja võitjad 6 kategoorias ning selgitati kõige konkurentsivõimelisemad ettevõtted 13 kategoorias.

Konkurss Ettevõtluse Auhind on kõrgeim riigipoolne tunnustus ettevõtjatele ja ettevõtlikkusele ning samas ka pikima ajalooga ettevõtluskonkurss Eestis. Konkurss viiakse läbi paralleelselt Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poolt korraldatava Eesti Ettevõtete Konkurentsivõime Edetabeli koostamisega. Lähemat infot mõlema konkursi ajaloo ja sündmuste kohta leiate aadressil www.konkurents.ee

Maanteemuuseum ja tema välialad on tänavu pälvinud juba rea kõrgeid tunnustusi - jaanuaris tuli Eesti Muuseumide Aastaauhindade konkursi Aasta Tootearendaja tiitel, märtsis Eesti Betooniühingu poolt välja antud Aasta Betoonehitise eriauhind ning aprillis Eesti Maastikuarhitektide Liidu poolt omistatud 2010. aasta Maastikuarhitektuuri teo nimetus.

Muuseumi juhataja Mairo Rääski sõnul ulatus muuseumi külastajate arv 2010. aastal rohkem kui 30 tuhandeni (lisaks veel 6000 teatrikülastajat), sel suvel aga ületas külastajate arv ainuüksi juulikuus 11 tuhande piiri.