Teatejooksu tulud ning aastaringselt avatud Elioni heategevusnumbrile 900 7777 ja Danske Bank pangas MTÜ Tallinnmeeting heategevuskontole EE603300332077210009 laekuvad annetused lähevad Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse (HNRK) toetuseks, kus ravitakse liikumisvõime kaotanud lapsi.

Teatejooksuga kogutud annetused jagunevad kolmeks: üks osa läheb 11aastase Lääne-Virumaa tüdruku Merily, teine osa 7aastase Narva poisi Romani ning kolmas osa teiste väikeste patsientide ravi toetuseks Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses.

Merily sattus kahe aasta eest liiklusõnnetusse ning võitleb õnnetuses saadud jalaluumurru tüsistustega tänaseni – lihased on atrofeerunud ja kõõlused lühemaks jäänud, nii et käia selle jalaga ei saa.

Roman on aga sünnijärgse ajukahjustuse tõttu spastiline – see tähendab, et tema lihased on kanged ning lihastoonus on nii kõrge, et liikumine on üliraske. Mõlemad vajavad palju taastusravi, et oma liikumisvõimet parandada.

Teatejooks toimus samal ajal ka Tallinnas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Kuressaares, Kohtla-Järvel, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Raplas, Põlvas, Pärnus, Sillamäel, Tartus, Toilas ja Valgas. Heategevuslikul Teatejooksul jookseb 18 paigas üle Eesti 8000 last.