„Igapäevaselt oma toimetuste kiiruses tihti ei mõelda, kui oluline ja vastutusrikas roll on tegelikult inimestel, kes tegutsevad haridusmaastikul," ütles maavanem kokkuvõtvalt.

„Põlvamaal leidub tublisi tegijaid, kes õppijat igakülgselt aitavad ja toetavad - märgake neid. Nad on oma tegevusega meile eeskujuks ja innustuseks ning väärivad kogu tunnustust.

Tunnustussüsteemi "Eestimaa õpib ja tänab" Põlvamaa laureaadid.

Õppija arengu toetaja auhind - Viive Kanarik (Räpina Lasteaed Vikerkaare logopeed)
Hariduse sõbra ja toetaja auhind - Kristina Krantsman (Mammaste Lasteaed-Algkooli hoolekogu esimees aastatel 2004-2011)

Õppeasutuse eestvedaja ja arendaja auhind - Aino Aasma (Roosi Kooli direktor)

Lisaks maavanemale tänasid laureaate Põlvamaa Omavalitsuste Liidu esimees Raul Kudre ning maavalitsuse hariduse- ja sotsiaalosakonna juhataja Peeter Aas, kelle sõnum oli selge ja üksmeelne. Nende hinnangul peetakse tihtipeale näiteks haridusala valdkonna tööd loomulikuks ning seetõttu võivad jääda märkamata reaalselt tööd tegevad inimesed ja nende vaev.

Laureaadid Krantsman, Aasma ja Kanarik möönsid koolide esindajate ja lapsevanemate koostöö vajalikkust ning pidasid loomulikuks vanemate kaasamist otsustusprotsessidesse.

„Küll on vahva, kui on vanemad rahul," rõhutas Aasma lapsevanemate rahulolu vajalikkust.

Üleriigiline üldharidusasutuste tunnustussüsteem „Eestimaa õpib ja tänab" märkab ja tõstab esile  üldhariduse valdkonnaga seotud haridusala inimeste tegevust ja väärt ettevõtmisi. Tunnustamisel on kesksel kohal õppija arengu toetamine ning suurt rõhku pööratakse tegevuse esiletoomisele ja heade kogemuste levitamisele. Eesmärkideks on märgata head kogemust, et pakkuda võimalust sellest õppida, luua ühtset arusaama hariduse kvaliteedist ja toetada hariduspoliitilisi suundi. Lisaks pööratakse tähelepanu nendele inimestele, kelle tegevuse tulemused avaldavad laiemat mõju kogukonnale või ühiskonnale, tunnustatakse ja väärtustatakse koostööd, panust eesti keele ja kultuuri, riikluse arengusse.
Tunnustussüsteem „Eestimaa õpib ja tänab" töötati välja ÕKVA programmi raames. Programmi elluviija on Riiklik Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus, programmi toetavad Eesti riik ja Euroopa Sotsiaalfond.
Üleriigilise tunnustamise tänuüritus toimub 13. jaanuaril kell 14.00 - 17.00 Lauluväljaku Klaassaalis aadressil Narva mnt 95 Tallinn, www.lauluväljak.ee.