Maavanem Einar Vallbaum ütles, et Tubli Töötaja märgi saajad on inimesed, kes oma igapäevase tegevusega hoiavad meie ühiskonna stabiilsust ja järjepidevust. „Meie kõigi võimuses on neid märgata ning esile tuua," rõhutas Vallbaum. Pärast aumärkide ja tänukirjade kätteandmist rääkis maavanem maakonna arengusuundadest ning tunnustatutele korraldati ringkäik maavalitsuse maja ja ametnike tööga lähemalt tutvumiseks. 

Tubli Töötaja rinnamärgi laureaadid 2012:

Lea Salumets on Sõmeru Põhikooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja alates 1984. aastast.

Kolleegina on Lea väga mõistev, rahulik ja usaldusväärne. Suudab kiirelt orienteeruda tänapäeva muutuvas ajas ning välja pakkuda uusi ja häid lahendusi koolielu parendamiseks. Kooli arengukava koostamisel initsiatiivgrupi juhina suudab ja oskab juhtida meeskonnatööd. Omab kõrget empaatiavõimet ja väga head analüüsioskust. Probleemide lahendamisel oskab laskuda õpilase tasandile ning oskab olukordadele läheneda ka teise nurga alt. Klassijuhatajana kasvatab oma klassi lastes iseseisvust ja algatusvõimet, loob klassis õhkkonna, kus kõigil on hea olla.

Lea on õpilasele ja lapsevanemale kõrgelt hinnatud partneriks. Eesti keele propageerimiseks viiakse koolis õpetaja Lea juhendamisel läbi erinevaid üritusi. Õpilased on teda läbi aastate ikka ja jälle valinud oma lemmikõpetajaks, jaganud omapoolset tunnustust ja lugupidamist.

Lea Salumetsa esitas Tubli Töötaja rinnamärgi kandidaadiks Sõmeru Põhikool.

Jaanus Väljaots töötab alates 1995. aastast Rakvere Haiglas üldkirurgina. Aastatel 1999-2006 täitis ta lisaks põhiülesannetele ka kirurgiaosakonna juhataja ülesandeid.

Dr Väljaots teeb oma tööd suure põhjalikkuse ja pühendumusega. Ta suhtub patsientidesse lugupidamisega ja leiab alati parima lahendi inimese probleemidele. Oma vaikse ja tasakaaluka suhtlemismaneeriga sisendab ta patsiendile turvatunnet. Kolleegid hindavad tema täpsust, konkreetsust ja sõnapidamist. Mõnigi pingeline olukord maheneb tema peene huumori najal.

Jaanus Väljaotsa esitas Tubli Töötaja kandidaadiks Rakvere Haigla.

Heldur Eerik töötab Vinni vallas bussijuhina. Alates 1968. aastast on ta töötanud autojuhina kohalikes põllumajandusettevõtetes: Küti sovhoosis, Viru-Jaagupi sovhoosis, Vinni Näidissovhoostehnikumis, Vinni Ühismajandis, Küti Mõisas. 15 aastat tagasi sai  Heldur Eeriku  tööandjaks Vinni Vallavalitsus. Heldur Eerik on töötanud kõik oma 44 auto- ja bussijuhiaastat avariideta. Teda iseloomustab täpsus, viisakus, heatahtlikkus, hoolivus, parimate lahenduste otsimine, hea tehnika-tundmine ja selle korrashoid, suurepärased teadmised vabariigi teedevõrgust ja vastav ruumiline taju. Heldur Eerik on ühiskondlikult aktiive. Aastaid on ta tegelenud rahvaspordiga (pallimängud, kõievedu, sangpomm, veoautokross jm), osaledes nii võistlejana kui kohtunikuna. Samuti kohtab teda paljudel kultuuri- ja spordiüritustel nii korraldajana kui aktiivse osalejana. Heldur Eerik on võitnud väga paljude inimeste tunnustuse, lugupidamise ja armastuse. Lapsevanemad on ülimalt rahul temaga kui õpilasbussijuhiga, taidlejad ja  ekskursandid imetlevad tema pingetaluvust, rõõmsameelsust ja rikkalikke teadmisi, mis võimaldab lisaks bussijuhi tööle ka giidina infot jagada.

Heldur Eeriku esitas Tubli Töötaja rinnamärgi kandidaadiks Vinni Vallavalitsus.

Vladimir Saar on Scania Eesti AS Rakvere osakonna autotehnik 2001. aasta novembrist. Selle aja jooksul on Vladimir näidanud ennast väga kohusetundliku ja tubli töötajana, kes tunneb muret ettevõtte käekäigu pärast. Samuti on Vladimir võtnud oma südameasjaks keskkonnaalase parendustöö, kutsudes üles ja manitsedes ka teisi töötajaid kasutama olevasolevaid ressursse säästlikult ja keskkonnale ohutult. Ettevõtte jaoks teeb Vladimir palju rohkem, kui temalt on tööülesannetega nõutud. Ta on inimene, kes hoiab ettevõtte lippu kõrgel ja muretseb ettevõtte hea nime pärast. Ta ei pea paljuks juhendada ettevõttesse tulnud praktikante. Vladimir on ka aktiivne judo kohtunik. Ta on kohtunikuna osalenud paljudel, ka rahvusvahelistel, võistlustel.

Vladimir Saare esitas Tubli Töötaja rinnamärgi kandidaadiks Scania Eesti AS.

Aive Varik on OÜ Laekvere PM pearaamatupidaja ja finantsist alates selle loomisest 1993. aastal. Enne seda oli ta Laekvere kolhoosi ja Rahkla sovhoosi raamatupidaja. Oli üks põllumajandusreformi läbiviijatest Laekvere kolhoosis. On hoidnud ettevõtete rahaasjad hästi korras. Tänu temale ei ole OÜ-s Laekvere PM suuri möödalaskmisi toimunud, välja on arendatud kaasaegsetes hoonetes kaasaegset tehnikat kasutav põllumajanduslik ettevõte, kus töötab 40 inimest.

Aive Variku esitas Tubli Töötaja rinnamärgi kandidaadiks Laekvere Vallavalitsus.

Teet Põldoja on Muuga PM OÜ tehnikajuht, töökoja juhataja ja varustaja ühes isikus alates selle loomisest 1993. aastal. Enne seda Laekvere kolhoosis bussijuht. Tänu tema tõhusale panusele on OÜ-l õnnestunud üle elada rasked ajad. Ettevõttel on kaasaegne vastupidav põllumajandustehnika On alati lahkesti nõus abistama oma nõu ja jõuga piirkonna talunikke, teisi põllumajandusettevõtteid ja MTÜ-sid. Lisaks põhitööle on Teet Põldoja talunik, maasikakasvataja, Venevere piirkonna lumelükkaja, bussijuht. On ühiskondlikult aktiivne ja räägib kaasa Laekvere valla probleemides ja nende lahendamises. Toetab Venevere haridus- ja kultuuriseltsi.

Teet Põldoja esitas Tubli Töötaja rinnamärgi kandidaadiks Laekvere Vallavalitsus.

Katrin Tuttelberg töötab Rakvere Haiglas labori juhatajana 1993. aastast. Haiglasse tööle asus ta 1983. aastal. Dr Tuttelberg on oma erialal kõrgelt hinnatud, äärmiselt kohusetundlik ja vastutulelik kolleeg. Rakvere Haigla labor on tema elutööks. Alluvad hindavad kõrgelt dr Tuttelbergi empaatiavõimet, ta seisab alati õigluse ja inimlikkuse eest. Dr Tuttelberg on suure töövõimega kolleeg, kes on pingelise töö kõrvalt  üles kasvatanud kolm tublit last. Käesoleval ajal toimuvad laboratooriumis remonttööd, mis viiakse seal läbi tema isiklikul juhendamisel ning tuginedes pikaajalisele kogemusele valdkonna korraldamisel.

Katrin Tuttelbergi esitas Tubli Töötaja rinnamärgi kandidaadiks Rakvere Haigla.

Lääne-Viru maavalitsus tänab kõiki märkajaid ja kandidaatide esitajaid. Väärikat märki Tubli Töötaja annab Lääne-Viru maavalitsus välja teist aastat. Ka möödunud aastal anti aumärgid üle kodanikupäeva üritusel.