Valla kultuurijuht Mare Taar tõdes, et sõprusvisiidil nähti palju uut ja põnevat, aga ka seda, mis tuli tuttav ette nõuko­gude ajast. „Imetlusväärne oli, millise pühendumise ja rõõmuga sealsed kul­tuurikollektiivid esinesid."

Spordihoones tutvustati külalistele kohalikku populaarseimat spordiala sulgpalli - seda mängides vigastas val­lavanem Aivar Surva parema jala kanna­kõõlust, mida tuli Eestisse tagasi jõudes opereerida. Kuna vasaku jala sama koht oli tal läinud katki Mäetaguse spordisaa­liga tutvumisel, tegi vallavanem nalja, et laseb ühe jala peale tätoveerida Mäeta­guse ja teise peale Ust-Luga.

Juulikuus tulevad Ust-Luga lapsed Mäetaguse tantsulaagrisse ning plaanis on ka nende sportlaste osalemine mõi­sapäeva petangiturniiril, milleks valmis­tumiseks kinkis Mäetaguse spordiklubi ja Eesti petangiliidu juhatuse liige Rene Kundla Ust-Luga spordihoonele kaks petangikomplekti ning viis läbi kiirkoo­lituse. Sügiseks oodatakse Ust-Lugasse kooli juubeliks Mäetaguse kultuurikol­lektiivi ja kutse saadi ka sulgpallivõistlus­test osavõtuks.

Ust-Luga on vald Leningradi oblastis Kingissepa rajoonis, elanikke on seal ligi 3000. Praegu areneb seal rahvus­vahelise tähtsusega sadam, mis lähiajal peaks elanike arvu kümnekordistama. Seetõttu on neil plaanis uute lasteae­dade ehitamine ning nurgakivi on pan-dud uuele koolile. Peale selle on Lauga jõe suudmes asuvas vallakeskuses käi­mas uute elamute ning ka koduloomuu­seumi ehitus.