Pikima nimekirjaga - 18 inimest - läheb valimistele vastu nelja eelmise valimise võitja valimisliit Kodupaik. Kuigi valimistevahelisel perioodil lõid osad inimesed valimisliidust lahku ja mõned seekord üldse kaasa ei löö, on Kodupaiga nimekiri pea sama pikk kui eelmistel valimistel. Kodupaiga liidriks on volikogu esimees Veljo Kingsep, kes on kõikidel Mäetagusel toimunud valimistel saanud ülekaaluka võidu. Praeguse volikogu liikmetest kandideerivad Kodupaiga nimekirjas veel Ain Rego, Rainer Kuldmaa, Vladimir Derbuk ja Ege Roosimägi.

Reformierakonna nimekiri on 13liikmeline. Nimekirja tipus on vallavanem Aivar Surva. „Istuva volikogu" liikmetest läksid Reformiga ühte teed volikogu aseesimees Aivar Talistu, Tatjana Petrova (Ait), Marek Peet ja Marika Laanemäe. 

Valimisliidu Karu nime all lähevad valimistele vastu 11 inimest, eesotsas eelmistel valimistel üksikandidaadina kuue parema häältesaagi saaja sekka mahtunud, kuid volikogust välja jäänud Andrus Aamer ja Janno Vool.

Lisaks kolmele suurele nimekirjale osalevad Mäetagusel valimistel kaheliikmeline IRL ja üheliikmeline Keskerakonna nimekiri.

Kokku on Mäetaguse vallavolikogus 11 kohta.

Kolmel suuremal nimekirjal on olemas ka oma Facebooki väljund ning nö neutraalse lehena on populaarsesse suhtlusportaali tehtud ka valimiste päeva leht, kus huvilised leiavad kõik vajaminevad lingid.