Tantsijatel toimub väljasõit 30. juunil, lauljatel mõni päev hiljem. XXVI üldlaulu- ja XIX tantsupidu „Aja puudutus. Puudutuse aeg.” toimub 4.–6. juulini 2014 Kalevi staadionil ja lauluväljakul. 

Nagu tavaks, viiakse nii Järvamaal kui Koerus läbi oma tantsu- ja laulupidu. Need peod on Eestis ühed vähesed, sest teistes maakondades igal aastal ei korraldata enam ammu selliseid üritusi ja ka ühe valla laulu- ja tantsupidu on haruldane nähtus. Mitte igal pool ei viljeleta rahvakultuuri nii hoolega kui siinkandis. Veelkord kummardus kõigile taidlejaile ja nende eestvedajatele! 

31. mail Järvamaa peol “Südamehelinad” Paide Vallimäel osales Koerust 180 tantsijat ja lauljat. Päev varem läbis laulu- ja tantsupeo tuli Koeru valda ning peatus 30. mail 17 minutiks Ervita veski juures. Tuletoojatele esines rahvatantsurühm Karap. 

Koeru valla laulu- ja tantsupidu peeti tavapärasest veidi pidulikumas meeleolus 1. juunil. Täitus ju Koeru laululaval valmimisest 25 aastat ja esimesest laulupäevast 90 aastat. Peokõne pidas ja valla taidlejaid tänas vallavolikogu aseesimees Andres Teppan. Lisaks etteastetele tänati Koeru kandi kultuurielu eestvedajaid, kunagisi lava rajamisega seotud inimesi ja söödi ühist peosuppi. 

Koeru laululava valmimine sai teoks tänu tollase kolhoosi Majak esimehele Jüri Ilvesele. „Kuna meie kolhoosi sõprusmajanditel Lätis ja Moldaavias olid oma laululavad, tuli ka meile idee, et vajame taolist paika. Nii ehitatigi ühe hooga ja oma jõududega ning siin tööl olnud karpaatlaste abiga laululava Laaneotsa metsa valmis. Oli ka teisi kohti, kuhu pakuti välja laululava ehitamist, kuid määravaks sai sobiv maapinna kaldenurk, paras kaugus alevist ja elektri olemasolu. Tehti projekt, ehitusjuhiks oli hr Kraav, kolhoosi kontorirahvas oli abis metsaalust koristamas ja nii see peokoht valmis sai,” kõneles Uno Aan, kauaaegne kultuurijuht. Tema sõnul on lava näinud igasuguseid pidusid, võib-olla viimasel ajal on külastatavus vähemaks jäänud, sest hoogsaid pidusid toimub vallas veel mitmel pool: Ervital, Väinjärvel Vaol, Salutagusel jm. „Tänu laululavale sai metsa hakata rajama ka terviseradasid,” lisas Aan. 

Ja veel. Eesti rahvatantsu- ja rahvamuusika seltsi (ERRS) korraldatud „Jooksupolka“ võistlusel pälvis Koeru keskkooli õpilaste esitatud tants rahva lemmiku tiitli. Auhinnaks sai kool kutse ERRS 26. sünnipäevale, mis toimub 22. novembril Tallinnas Salme kultuurikeskuses. Seltsi teatel on see ka suur tänamise ja tunnustamise üritus, kus peetakse meeles ka tublisid “Jooksupolka” tantsijaid.