Prae sibul ja küüslauk pannil kuldseks. Lisa paprika ja kuiv riis. Kuumuta paar minutit. Lisa konservoad, ürdisegu, puljong ja tükeldatud kana. Tõsta segu kaanega küpsetusvormi ja küpseta keskmisel kuumusel 40 minutit. Kuivamise vältimiseks kaane või fooliumiga kaetult.

KURGIAMPSUD

Värske kurk, ürdimaitseline toorjuust, rõõsk koor, maitseroheline.

Pese kurk ja lõika 1 cm paksused kettad. Pehmenda toorjuustu rõõsa koorega veidi ja pritsi läbi kondiitripritsi lillekesed kurgiketastele, kaunista maitserohelisega.

MAASIKALIMONAAD

400 g maasikaid, 200 g suhkrut, 0,5 tl kardemoniseemneid, 5 dl vett, 2 spl sidrunimahla, jääkuubikuid, mullidega vett.

Sega maasikad suhkruga ja lase paar tundi maitsestuda. Lisa vesi ja kardemoniseemned ja keeda vaikselt 10 minutit.
Sega juurde sidrunimahl, jahuta ja kurna pudelis. Serveerimiseks vaja klaasi 1-2 cm siirupit, jääkuubikuid ja kalla peale mullivesi.

RAFFAELLO JUUSTUKOOK

200 g küpsiseid, 90 g sulavõid, 500 g maitsestamata toorjuustu, 300 g kondentspiima, 3 muna, 70 g kookoshelbeid, 70 g mandlilaaste, 1 tl vanillisuhkrut. Kate: 100 g hapukoort, 1 sl suhkrut, kookoslaaste, raffaello komme.

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega võiga ning vajuta koogivormi põhja ning hoia külmas. Täidise jaoks vahusta toorjuust kondenspiimaga, munade ja vanillisuhkruga. Sega juurde kookoshelbed ja mandlilaastud ning vala täidis põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 50 minutit. Katte jaoks sega omavahel hapukoor ja suhkur ning vala valmis koogile ja pane veel paariks minutiks ahju. Lase jahtuda, võta vormist välja ja kaunista kookoshelveste ja kommidega.

Head isu!