"Jüri triatlonivõistlus on ideaalne variant triatloniga esimest korda tutvust teha, sest ujutakse basseinis, mitte avaveekogus. Vesi on soe, põhi paistab ja igal võistlejal on ujumiseks oma rada, nii et ka iga esmaosaleja võib ennast ujudes kindlalt tunda," kiitis Jüri basseinitriatloni peakorraldaja Siim Vollmer 21CC Triatloniklubist.

Siinse võistluse teeb mõnusaks asjaolu, et osaleda saab ka võistkonniti. "Võimalus osaleda koos sõprade, töökaaslaste või perekonnaga tähendab, et iga võistleja saab valida, milline ala talle kõige rohkem meeldib. Iga osa-ala teeb erinev võistleja," selgitas peakorraldaja.

Olulised tasakaalustatus ja järjekindlus

Triatlonis ei garanteeri tugevus mõnel üksikalal sugugi head tulemust lõpp-protokollis. Siim Vollmeri sõnul on edukas see triatleet, kes suudab läbida kõik kolm ala konkurentidest kiiremini, kuid on oskuslik ka ühelt alalt teisele üleminekul, jagab õigesti oma energiavarusid ja paneb rõhku vaimsele ettevalmistusele.

Kogu maailmas kogub see arenev vastupidavusala kiiresti populaarsust. Ja tänaseks on triatlonist kujunenud edukate ja järjekindlate inimeste sport. "Ala edu taga peitub ühest küljest inimeste enda proovilepaneku soov, teisalt pakuvad kolm liikumisviisi vaheldust," rääkis Vollmer.

Samuti võib iga treening ja võistlus olla erakordne, sest võisteldakse erinevatel distantsidel, alati omamoodi radadel ja vahelduvates ilmastikutingimustes. Omajagu põnevust lisab tihti piiramatu hulk võistlejaid, mis teeb iga võistluse omapäraseks kogemuseks.

Seekord loodetakse näha rohkem osalejaid

Tänavuse Jüri basseinitriatloni põhidistantsi esimene ala, 300 meetri ujumine, viiakse läbi Rae spordihoones. Pärast seda järjestatakse võistlejad Gunderseni meetodil ja ujumise võitja stardib järgmisele alale esimesena.

Järgneb 15-kilomeetrine rattaetapp Aruküla teel ja 3-kilomeetrine jooks ümber Lehmja tammiku. Vahetusala asub Jüri Gümnaasiumi ees ning seal on ka pealtvaatajatel parim võimalus võistluse jälgimiseks.

Triatlon on atraktiivne ka pealtvaatajaile - kõik on kutsutud toimuvast osa saama. Näiteks mullu selgusid Jüri tšempionid alles viimasel jooksuetapil. Siis startis põhidistantisel pea 100 võistlejat. Võitjaks tõusis Karl-Rauno Miljand ja naiste arvestuses oli esimene Alma Sarapuu. Tänavu oodatakse osalejate arvu kasvu ja seega ka konkurentsitihedamat võistlust.

„Sportlastele on Jüri võistlus hea võimalus pärast pikka treeningtalve oma vormi testida," rääkis Vollmer. „Võistlusega tahame pöörata tähelepanu tervislikele eluviisidele ja tutvustada Rae valla sportimisvõimalusi. Loodetavasti leiavad mitmedki huvilised enda jaoks just sellelt ürituselt uue väljakutse ja ala, millega tegeleda," tutvustas Vollmer.

Sel aastal on kavas ka lühem eraldi lastele mõeldud distants. Ka võistluskeskusesse rajatakse lasteala, mis tähendab, et üritusest võib osa võtta kogu perega. Kohapeal pakutakse toitlustust ning nendele, kel oma kaherattaline puudu, pakub City Bike rattarent laenutusvõimalust.

Basseinitriatlon toimub 20. mail programmi algusega kell 10.00 Rae valla spordikeskuses.

Lisainfo ja registreerimisvõimalused leiab kodulehelt www.21cc.ee/juri. Rae valla elanikele kehtib eelregistreerimisel osavõtutasu soodustus, lastele on võistlemine tasuta.