Kui valitsus tegeleb nende küsimustega igapäevaselt, siis komisjon keskendub rohkem homsele päevale, kuid loomulikult oleme kursis ka päevaprobleemidega.

Oma tegevuses lähtub majanduskomisjon eeldusest, et kõikvõimaliku teeninduse ja infrastruktuuri kvaliteet oleks üle valla ühesugune. Otsustuste põhialuseks ei ole inimeste asustustihedus, kuid teatud valikud on möödapääsmatud. Soovid ja võimalused tuleb viia vastavusse.

Läbiv teema on olnud valla ühe olulisema strateegilise dokumendiga, üldplaneeringuga, tegelemine. Lihtsustatult võib seda nimetada arengukava ruumiliseks väljenduseks. Üldplaneeringu kaasajastamine annab täiendavad võimalused kujundada oma valda just selliseks, nagu me ise tahame ja palju meil selleks tarkust on.

Kvalitatiivne muutumine ehk arenemine ilmneb kõige rohkem ehitamiste- investeeringute kaudu. Valla ja erasektori võimekus investeerida on masu tõttu oluliselt vähenenud. Ka ehitusõigust lubavate detailplaneeringute hulk on vähenenud, kuid samas on nad muutunud läbimõeldumaks ja kvaliteetsemaks.

Teist aastat korduv lumeuputus on tõsiseks katsumuseks just rahalises mõttes. Valitsuse suurim eraldis reservfondist oli just lumetõrjega seotud. Seetõttu kannatas ka suvine teehooldus, mis on ikka valla üks prioriteetidest olnud. Ka see asjaolu näitab meie praegusi võimalusi. Samas tuleb kiita kogu lumelükkajate meeskonda, kes vaatamata äärmuslikele ilmaoludele on oma tööga hästi hakkama saanud.

2011. aasta ootab meid taas mitme suure projektiga.

Tallinna–Rapla maantee lõik Arankülast Raplasse ja linnasisese Viljandi mnt rekonstrueerimine on kahjuks veninud, kuid selle töö tähtsust ei saa ülehinnata. Sarnaselt varem korrastatud Tallinna maanteega saab Viljandi mnt uue ilme koos uue kergliiklusteega vallamajapoolsele küljele. Kui hästi läheb, saab Valtu küla kergliiklustee kauaoodatud valgustuse. Korrastatakse ka Vesiroosi Gümnaasiumi liiklus- ja parkimisskeemi.

Lähiaja viimaseks veeja kanalisatsiooniprojektiks vallas on Rapla linnas Tallinna maanteest Lauluväljaku poole jääva linnaosa trasside ehitus. Eesti mõõtkavas on see väga tugev näitaja.

Üldplaneeringu kehtestamine võib toimuda juba enne suve. Ka see on väga suur asi.

Korraldatud prügiveos on muutusi hinnakujunduslikult ja teenuse kättesaadavuse poole pealt. Nüüd saab kogu valla territoorium haaratud korraldatud prügiveoga. Suuremate konteinerite tühjendamine odavnes tunduvalt, kuid väiksemate konteinerite hind seevastu tõusis. Et vältida pooltühjade konteinerite tühjendamist ja prügiveo kulutusi optimeerida, võiksid kõik kaaluda ühiste konteinerite kasutamist kas naabritega või ka külasiseselt. Need võimalused on olemas.

Mõni sõna veel majanduskomisjoni koosseisust. Komisjoni kuuluvad Rapla valla lugupeetud ja kogenud inimesed, kes kõik kannavad vähem või rohkem ühist nimetajat – majandustegelased. Kutsun üles vallakodanikke komisjoni liikmetega ühendust võtma ning oma ettepanekutest ja probleemidest rääkima. Siis oskame ühiselt ka lahendusi leida.

Tänan omalt poolt sisuka koostöö eest vallakodanikke, majanduskomisjoni liikmeid ja vallavalitsuse töötajaid!

Majanduskomisjon soovib kõigile Head Uut Aastat!