Kõiki külastatud ettevõtteid ühendab tootmine, ekspordimahu kasvatamise huvi ja märkimisväärne oskustööliste ja spetsialistide puudus. Mitme ettevõtja sõnul tuleb täna näha palju vaeva, et inimesed omale tööle saada.

Pärast ringkäiku toimus ühine ümarlaud, kus põhiteemadeks kujunesid, ühistranspordi korraldus, miks pole Eestis töökäsi piisavalt ja mis võimaldaks hankeahelas tõusta kõrgemale ning veelgi läheneda globaalsetele partneritele, klientidele ja turgudele. Vallavanem Mart Võrklaev kutsus ettevõtteid tegema enam koostööd Rae valla koolidega. Kui täna tutvustada õpilastele oma ettevõtte tegevust, on see neil tulevikus meeles ja võimalus, et nad koduvalda tagasi tahavad peale õpinguid tulla, on arvestatav.

Otsuste tegemise aluseks on informatsioon ja info vastuvõtmise jaoks on meie koolid avatud. Rae vallavalitsus koostab praegu ka noorte ettevõtlikkuse arengukava, mille üks oluline osa on ettevõtjate ja koolide omavaheline koostöö.

Ümarlaual osalesid Hyrles OÜ (metall) Urmo Sisask juhatuse esimees, Fontegrel OÜ (järelkärud) Rauno Mattinen juhatuse esimees, Joel Kõiv tootmisjuht, Pipelife AS (plastmassist veetorud) Toomas Koobas juhatuse esimees , Hekotek AS (puidutööstuse tehnoloogia arendaja) Heiki Einpaul nõukogu esimees, Tiptiptap OÜ (lastemänguväljakute valmistaja) Merle Kerner müügijuht, Estanc AS (mahutite valmistamine) Raigo Tammo nõukogu esimees, Rae vallavanem Mart Võrklaev, MKM Martin Miido, Mario Lambing majandusanalüüsi talituse ekspert, EAS Juhatuse liige Martin Hirvoja, juhatuse liige Krõõt Kilvet, kliendihaldur Ruth Vahtras.