Kloostriturniiri tavapärased voorud on pildivoor (20 küsimust), vaikeluline usuelu, tehnoloogiline, geograafilis-poliitiline, inimestega vääristatud usuelu, mõned prohmakad, sportlik tegevus, loometegevus, suhtlemine, loodus ja kirjandus. Kogu turniir koosneb seitsmekümnest küsimusest, iga vooru lõpus on küsimus, millele vastamiseks tuleb kuulata muusikapala.

Staažikas mälumängur Alar Heinaste iseloomustas Kloostriturniiri kui omanäolist ja põnevat mängu. "Igal Kloostriturniiril on oma nägu, küsimused ei kordu ja lihtne pole ükski neist turniiridest," ütles ta.

Loomaluust nööp

Loo autorgi püüdis küsimustele vastata. Pildivoorus oli kergesti äratuntav Meleski klaasikoda, näitleja Johnny Depp'i abikaasa Vanessa Paradise, kassimuumiad, sõtkas, filmides enamasti pahasid mängiv Steve Buscemi. Mõtlemist ja teadmisi nõudis kilpkonnalill ja apolloliblikad. Vahva oli küsimus Harjumaa mõisate kohta: Kõltsu mõis Klooga lähedal pidanuks olema tuttav, ent valmistas äratundmisel raskusi kogenud mälumängureilegi.

Omajagu nuputamist nõudis usuelu küsimus, kus kirjeldati igapäevaseid esemeid, milles tuleb esile hirmu olemasolu. Kas teadsite, et vanad slaavlased valmistasid neid loomaluudest ja kaunistasid maagiliste ornamenitega ning sel teel sulgesid kurja vaimu tee inimese hinge juurde. Uskumatu, ent õige vastus on: nööp.

Tehnoloogiliste küsimuste juures pidasid mälumängurid keerukamaks J-pöörde lahtiseletamist (tagurpidi sõitva auto pööramine 180 kraadi ja õigetpidi sõit samas suunas).

Roosil pole okkaid

Laulurea "Ilma okasteta roose pole näinud üksi silm" peale kehitavat botaanik õlgu. Miks? Kloostriturniiril osalejad tedasid, et roosil pole mitte okkad, vaid ogad. Muheda naeru kutsus esile küsimus "Seljast-selga" võistluse kohta, mille maailmarekord saavutati Austraalias. Polnud kerge mõistatada, et tegemist pole spordi, vaid lamba seljast pöetud villast kampsuni tegemisega.

Mis keel on "maailmaäärekeel", milline portaal genereerib uusi ülemaailmseid tähti ja tähelepandavaid hullukesi, mida tähendab ostetava kala kvaliteedinäitaja rigor mortis, kes on Tinker, kellelt on pärit lauluja tantsupeo moto "Maa ja ilm", kes on Mirza Ffätali Ahhundov? Kui teate neile küsimustele kohe vastust, on teilgi võimalus minna järgmisele Kloostriturniirile ja kui veab, siis see turniir äragi võita. Selle Kloostriturniiri paremik aga oli: 1. koht võistkond Issanda Vits 68 punktiga (Indrek Salis, Alar Heinaste, Jevgeni Nurmla), neile kuulus eriauhinnana Tallinna keskaegse restorani Olde Hansa auhind, milleks oli Raehärrade pidulik jahisöömaaeg. Peale selle said nad keraamikute Ülle Sink'i ja Aare Freimanni 'Kolm rebast' (Koopa Galerii) 2. koht Duubel 62 punktiga (Ove Põder, Rein Põder), 3. koht võistkond Keila-Tallinn 58 punktiga (Allar Viivik, Andres Allpere, Harras Madar). Kõik nimetatud võistkonnad said Gravex Balti medalid.

Mängu korraldajad ja mängijad tänavad kõiki, kes leidsid võimaluse toetada meie mängu. Traditsiooniliselt on meie mänge toetanud Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, restoran Olde Hansa, Pirita Klooster, Pirita Linnaosa Valitsus, raamatukauplus Rahva Raamat, Pirita Top Spa ja kirjastused Koolibri, Varrak ja Olion.

Mälumängurid tulevad kokku taas 17. septembril, mil algusega kell 12.00 toimub Pirita Vaba Aja keskuses Hardi Tiiduse 9. memoriaal Mälugigant 2011.