Korraldajate kartused olid õnneks siiski asjatud, sest 27. septembril asus Saue linna esimest meistrit välja selgitama koguni 15 võistlejat, kellest viis olid õrnema soo esindajad.

Et võistelda sai ka varjunime all, siis võis võistlejate nimekirjas kohata isegi selliseid prominente nagu Karl Marx, Edgar, X jne. Võistluste läbiviija ja kohtunik oli endiselt Tenno Sivadi, kes esitas kokku 45 küsimust, millest 20 olid valik-, ülejäänud tavalised küsimused. Kokku oli võimalik koguda 70 punkti.

Küsimusi oli igale maitsele ning vastustes saime näiteks teada, et troopiliste Turks ja Caicos saarte vanal vapil ei olnud kujutatud mitte banaani või palme, vaid kunstnike käpardlikkuse tõttu hoopis eskimote lumeonni iglu. Samuti saime teada, et kogu Saue linna 6100 elanikku mahuks ära umbes kaheksasse Lasnamäel Paasiku tänavas asuvasse Eesti suurimat tüüpi elumajja.

Ühelt fotolt pidime ära tundma Eesti ülikoolide populaarseima maskoti — igavese „tipika“ Juuliuse. Võistlus oli äge, kuid seda peamiselt teise koha ning keskmiste ja viimaste kohtade pärast, sest tulevane võitja saavutas soliidse edumaa kohe alguses.

Meistrivõistluste esikuuik:

I koht ja Saue linna meister — Rafael Amos, 51 punkti! Tema võit oli üsna kindel ja teenitud, sest on ta ju igati tituleeritud võistkonna „Tammetark“ liider ning eelmise aasta Eesti individuaalsete meistrivõistluste 5. koha omanik.

II koht — Kadi Särgava, 45 punkti! Väga meeldiv üllatus, et noor kena neiu, kes on hõivatud pingsate õpingutega, edestas endast hoopis vanemaid ja kogenumaid mälumängureid.

III koht — Kaido Lasn, 45 punkti! Tema on Saue kilvaritest vaieldamatult kõige kogenum, sest juba aastaid võtab ta osa kõikvõimalikest Eestis toimuvatest mälumängudest.

4. koht — Ulvi Urgard, 37 punkti — parim õpetaja ja naiste hulgas II koht. Tubli!

5. koht — Urmas Väärtnõu, 36 punkti;

6. koht — Siim Aas, 35 punkti.

Kokkuvõttes võib võistlusega igati rahule jääda ning kindlasti tuleb see muuta traditsiooniks.

Samuti on Saue Mälumänguklubil plaanis juba novembri alguses korraldada gümnaasiumi-õpilastele klassidevaheline mälumäng, et selgitada välja parimad õppurid esindamaks Saue kooli ülevabariigilistel võistlustel.

Linna võistkondlike esivõistluste III otsustav eelvoor toimub 27. oktoobril kell 19.00 Saue Gümnaasiumis.