Etenduses on tähtis osa täita miraaklil, keda kehastab tuntud mustkunstnik Meelis Kubo ning kelle võluriväge saab näha õige mitmel korral. Meelis Kubo liitus etenduse seltskonnaga vabatahtlikult, kuna teda paelus mängulaagri loov keskkond ja võimalus esineda koos nii paljude lastega.

Etendus on tasuta (vabatahtlikud annetused on siiski oodatud) ja avatud kõikidele, kel soov koos prere või sõpruskonnaga laste mängu nautida.

„Iga lapse osa on eriline, igaüks kuulub mängu ja täidab tähtsat rolli. Etendust mängitakse eelnevalt läbi vaid üks kord. Ega lapsed kodus mängides ju proove teegi - peamine on idee ja loov tahe, ülejäänu sünnib otse mängus," selgitas mänguusku laagrijuht ja etenduse autor Anneliis Kõiv. Ta tunnistas, et kõige rohkem kulub aega 180 osalise kostümeerimisele. Sobitada sada kaheksakümmend tuunikat, turbanit, näoloori, puhvpüksi jne, see on suur väljakutse. Kuna lapsi tuli oodatust rohkem, käib laagri ühes nurgas väle õmblemine, et kõik osalised stiilselt riietatud saaks. Loore, siidi- ja sädeluskangaid mõõdetakse siin laagris kilomeetritega ja kostüüme kilodega.

Laagris õpivad lapsed alati midagi, mis seostub peateemaga, tänavu saadi aimu Pärsia turu ja sealsete kauplemistavadega, tüdrukud said eelteadmisi kõhutantsust. Kõik said rohkem teada õiglusest ja armastusest ning mõistsid, kui tähtis on uskuda imedesse.

Üheteistkümnes laagrisuvi on Kohilasse toonud üle Eesti rekordarv lapsi - 145 , kellest noorim on sedakorda 3 ja vanim 13aastane. Kirjade järgi on laagrisse oodatud esmajoones 6-11-aastased, aga mängida oskab ka kolmene ja mängida tahavad mõnikord ka vanemad. Vabatahtlike, 15- 23aastaste abiliste hulk küünib kuuekümne ligi. Igapäevaselt on paltsil 30 grupijuhti, lisaks teine samapalju tehnilisi -ja muid taustajõude.

Originaalne, laste loovust ja mängulusti toetav laager saab teoks üheteistkümnendat korda ja kestab viis päeva. Laagri algataja, filosoofia kandja ja korraldaja on MTÜ Raplamaa Noored, kellega laagri ajaks liitub üle poolesaja vabatahtlikku üle Eesti.