2002. aasta suvel tegime õpetaja Marega lihtsalt mängulaagri, kus mängisime lastega kõiki võimalikke liikumismänge. Ekskursioon oli Tallinna vanalinna. 2003. aastal oli esmakordselt metsalaager „Otsi Otti". Sama teema oli ka 2006. ja nüüd, 2011. suvel. Otsi Otti on laste hulgas kõige populaarsem laager. Metsalaagrist loe allpool pikemalt. 2004. aastal oli teemaks muinasjutt. Üheskoos lavastasime neli muinasjuttu. Kostüümid ja dekoratsioonid tegime lastega koos kohapeal. Pahkla metsas Kivide kuninga juures mängisime „Hunti ja 7 kitsetalle". Väga võimas tunne oli. 2007. ja 2009. olid samuti muinasjututeemalised. Ekskursioonil käisime jälle Tallinna vanalinnas. 2005. aastal toimus keskkonnalaager, kus lastele jagas õpetussõnu käpiknukkkala Lope. Lapsed said teadmisi loodushoiust, prügist, õhust, veest, sõprusest jne. Ekskursioon oli Tallinna vanalinna. Laager kulmineerus küpsisetordi meisterdamisega, öödisko, lõkke ja ööbimisega telklaagris. 2010. aasta suvel oli teema sama, aga teine õpetaja oli Kersti. Seekord külastasime Tallinnas Kadriorgu ja mängisime Miia-Milla- Manda lastemuuseumis. 2008. suvi tõi meisterdamise laagri minu koduõuele. Lapsed korjasid metsast meisterdamiseks materjali ja tegid neist fantaasiarikkaid esemeid. Valmistasime vanast paberist uut, põnev oli klaasivärvidega klaasile joonistamine, savimassist meisterdasime toredaid kujukesi, laste käe alt ilmusid maalitud kivid. Viimasel päeval sõitsime rongiga Tallinnasse loomaaeda.

2003., 2006. ja 2011. aasta „Otsi Otti" laagrid olid sisult samad, vaid mets ja lapsed erinevad. Tegevus toimus neljal päeval metsas ja seda sõltumata ilmast. Lapsed said teada ja praktiliselt järele proovida, mida teha, kui oled metsa ära eksinud. Õpiti selgeks 3 reeglit: kallista puud, tee ennast nähtavaks-kuuldavaks ja hoia sooja. Ehitasime onni ja ehtisime puud, tegime ohumärke teerajale, õppisime vilega endast märku andma. Nautisime lõkketulel valminud maitsvat sööki. Viiendal päeval sõitsime rongiga Tallinna loomaaeda. Tänavu suvel asus meie mets lasteaiast 3 km kaugusel, Soone talu maadel. Sinna sõitsime iga päev ratastega. Vaatamata kuumadele ilmadele olid lapsed väga tublid ja üksteisega arvestavad. Metsas ehitasime kaks onni, meisterdasime vibusid, keetsime lõkkel suppi ja kartuliputru, käisime jões sulistamas ja sõime Soone talu perenaise Merle küpsetatud imehead maasikatorti. Loomulikult said lapsed muuhulgas selgeks, kuidas käituda, kui oled metsa eksinud. Tallinnas käisime ka ja ikka rongiga, sest see sõit on alati olnud suur elamus. Seekord külastasime Eesti Loodusmuuseumis näitust "Tiiger ja Ninasarvik", uurisime kõiki püsieksponaate ja veetsime aega avastustetoas. Tornide väljakul pidasime piknikku ja ronisime Toompeale. Lapsed olid õnnelikud, et said seigelda ja meie, et olime suutnud lastele pakkuda midagi sellist, mis neil silmad särama pani.

Tänan südamest suuri ja väikeseid, kes on aidanud mul kümne aasta jooksul laagreid läbi viia: Karmen, Birke, Liisa, Sandra, Anni-Brit, Johannes,Mirjam, Merle, Reet, Riina, õpetajad Mare, Marite ja Kersti. Tänan Kohila Vallavalitsust, kes kõik 10 suve on meid rahaliselt toetanud. Ilma teieta poleks seda laagrit sündinudki. Tänan kõiki lapsevanemaid, kes oma lapsed meie hoolde on usaldanud ja lapsi, kes on meiega koos „laagerdanud". Neid on kokku 219! Nüüd on aeg teha laagri korralduses ka mõningaid muudatusi, tulevad uued tegijad ja kindlasti ka uued ideed! Loodan, et meie laagri traditsioon jääb kestma ja 2012. aastal kohtume uute laagrihuvilistega.