Olen hiidlane, Emmastest pärit. Seal elavad mu vanemad ja seal on mul endal maja, kus veedan kõik vabad hetked. Koolis käisin Emmastes, keskkoolis Kärdlas. Abiellusin klassiõega. Meil on kolm poega - 15-, 8- ja 4aastane. Elame Tallinnas Kristiine linnaosas.

Olen pidanud paljusid ameteid, näiteks olin 90. aastate alguses Hiiumaal toidukaupluse juhataja, samuti juhtisin toitlustusettevõtteid. 1996. aastal kolisin Tallinna. 19962000 õppisin Tartu Ülikoolis bakalaureuseõppes ärijuhtimist. Alates 2000. aastast töötasin 8 aastat tegevjuhina Ingman Jäätised AS-is, ettevõte tegeles jäätise ja külmutatud toidukaupade müügiga. Samal ajal, aastatel 2005-2007, õppisin Tartu Ülikoolis magistrantuuris strateegilist juhtimist.

2008. aastal kutsuti mind Saku Õlletehase müügidirektoriks. See tundus huvitava võimalusena: õlletehas oli tuntud rahvusvahelise ettevõte, ainuüksi müügiorganisatsioon oli suurem kui Ingmanis kogu kollektiiv. Tahtsin end proovile panna ja võtsin pakkumise vastu.

Kas ettepanek õlletehast juhtima hakata tuli üllatusena?

Endine juht Veli Pekka Tennilä rääkis minuga sellest võimalusest juba varem. Nii et see polnud üllatus, küll aga tunnustus minu senisele tööle. Ametlikult juhin Saku Õlletehast 1. detsembrist, kuid sisuliselt teen seda tööd juba oktoobrist. 

Kas juhatuse esimehe töö vastab ootustele?

Mul oli tööst küllaltki selge arusaam. Pisut ootamatu oli õlletehase juhi vahetusega kaasnenud tähelepanu - et see sündmus nii palju vastukaja leidis, et see inimestele nii oluline on.

Kas on plaanis muudatusi?

Saku Õlletehas on ikka olnud innovaatiline ja dünaamiline ettevõte. Muudatusi tuleb ka edaspidi. Näiteks tahame muuta koostöö Baltikumi ja Soome ettevõtetega veelgi tihedamaks. Kindlasti tuleb uusi tooteid, kuid arendame ka pakendeid. Muudatusi on ka inimeste osas  minu endisele kohale, müügidirektoriks, tuli Jaan Härms, kes on nii Sakus kui Carlsbergis erinevatel ametikohtadel juba 10 aastat töötanud. Uus finantsdirektor on Taavi Toots.

Mida tahad saavutada? Nimeta mõni eesmärk!

Saku Õlletehas peab olema õlleturu liider. Liider, keda teatakse ja kes ka vastutab. Kes rõhub kvaliteedile ja õpetab oma tooteid vastutustundlikult tarbima.

Minu jaoks on oluline, et Saku tehas oleks mainekas ettevõte. Hiljutises EMORi maineuuringus oli õlletehas Eesti ettevõtete hulgas kolmandal kohal. See, et inimesed õlletehast väärtustavad, on tähtis. Et nad tahavad meil töötada, on väga oluline. Tingimused peavad olema võimalikult head, inimesed peavad end õlletehases hästi tundma. Oleme selle poole ikka püüelnud. Nii avasime viimati kaks nädalat tagasi uue äsja remonditud kontoriosa, kus ka puhkenurk-raamatukogu. Loodan, et töötajatel on seal mugav.

Eesmärgiks on ka ekspordi kasv. Pidevalt tuleb parendada tootmisprotsessi ja -kvaliteeti. Sest parendada on alati võimalik Need on mõned eesmärgid paljudest

Kas on paiku, kus tahaksid kindlasti Saku õlut müüa?

Tahaksin Venemaale rohkem müüa - Venemaal Eesti tooteid hinnatakse, imago on väga positiivne. Meie jookidel on potentsiaali Skandinaavias. Ja veelgi kindlamini tahaksin kanna maha saada Kanadas ja Ameerika Ühendriikides.

Kuidas õlletehasel on läinud? Kas masu on möödas?

Masu-aeg mõjutas inimeste tarbimisharjumusi - hakati ostma odavamaid kampaaniatooteid. Sellega langes keskmine väljamüügihind, langes kasum. Kogemus näitab, et harjumused on visad kaduma - inimesed eelistavad ikka veel odavamat.

Millised Saku õlletehase tooted on kõige populaarsemad, mida ise eelistad?

Saku suurimad brändid on Originaal ja Rock. Ka mina ise eelistan Originaali, maitsevad veel Dublin ja Kuld. Proovin alati uusi jooke, osalen ka ise nende väljatöötamises. Ja kindlasti olen kursis konkurentide toodanguga, proovin nende uusi jooke. 

Õlletehas on valla suurim tööandja.

Õlletehases töötab 260 inimest, neist kolmandik ehk umbes 90 on Saku valla elanikud. Mahud on suurenenud ja töötajaid on juurde vaja. Saku inimesed on teretulnud.

Õlletehas on seni olnud tuntud sponsor, ka oma valla ürituste toetaja. Kas jätkate?

Õlletehas toetab Saku Suurhalli, Eesti Suusaliitu ja Tartu Ülikooli korvpallimeeskonda. Oleme olnud ka väiksematel üritustel abiks, näiteks suviste kontsertide sponsoriks.

Loomulikult toetame ka valla ettevõtmisi. Olen ise väikesest kohast pärit ja seetõttu veendunud, et ettevõtetel on kohaliku elu arengus suur roll. Tahame kohalikke projekte toetada. Ja oleme kõikidele ideedele avatud. Plaanime teha vallavalitsusega tulevikus veelgi tihedamat koostööd. Kindlasti tahame teha koostööd ka teiste valla ettevõtetega.

Mida arvad Sakust ja siinsetest inimestest?

Saku on mõnus, puhas, kompaktne asula. Imponeerib, et siin on ühtehoidev rahvas, et inimesed on oma elukoha üle uhked. Meeldib, et Sakus korraldatakse väga palju üritusi. Siin on väga ilus mõis. Mõis, millest kuulsin esmakordselt alles Sakku tööle tulles. Võib-olla peaks Saku alevikku rohkem reklaamima? Õlletehases käib aasta jooksul tuhandeid turiste, oleme valmis ka turismialaselt koostööd tegema.

Millised on Sinu tulevikuplaanid?

Minu tulevikuplaanid on seotud Saku Õlletehasega.