Rahvusvahelisse raadiosarja "Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011" kuuluv kontsert toimub neljapäeval 3. veebruaril kell 19.30 Tallinnas, Kanuti Gildi saalis avaliku muusikasündmusena. Kavas on palad Mari Kalkuni mullu ilmunud plaadilt "Vihmakõnõ" ja esikalbumilt "Üü tulõk". Mari Kalkuniga koos musitseerivad Triin Norman (laul, klaver), Silver Sepp (klarnet, löökpillid), Karoliina Kreintaal (viiul, laul) ja Tanel Kadalipp (kontrabass).

Mari Kalkuni poeetilistes lauludes on sügav traditsioonitunnetus ning muusikas Kihnu ja eriti Võru folkloori mõjud. Mari ema on sündinud Kihnus ja isa on pärit Võrumaalt. “Võru poeetide luules olen leidnud salapära ja looduslähedust, mis tänapäeva maailmas haruldasena mõjub. Mulle on võrdselt tähtis hoida sidet oma juurtega ning vaadata ilmas ringi, et leida avaramat tunnetust,” ütleb laulja. Albumi "Vihmakõnõ" pühendas Mari oma vanavanematele, kellelt kuuldud lugusid, muusikalisi muljeid ja ka väikesi jutukatkeid lauludes kõlab.

24-aastane Mari Kalkun on praegu Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrant pärimusmuusika ja laulu alal. Tema laulud leiavad järjest enam tunnustust ka mainstream-muusika ringkondades. Mulluse albumiga "Vihmakõnõ" kandideerib Mari Kalkun Eesti muusikaauhinnale aasta naisartisti kategoorias kõrvuti tuntud poplauljatega.

Kontsert on osa Klassikaraadio poolt Euroraadiole pakutavast sarjast "Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011", mis tutvustab mitmekesist muusikaelu tänases Tallinnas.