Tänavu on Märjamaa folgile väliskülalisi oodata neljast riigist: tantsijad ja neid saatvad muusikud tulevad nii Tšehhimaalt Brnost kui ka Põhja-Poolast Goleniowist, näeme juba tuttavat MacLennan gruppi Londonist, kes esitab Šoti tantse, Venemaalt, Volhovi rajoonist tuleb 15liikmeline tantsuansambli Okolitsa esindus. Festivali avamisel näeme tavakohaselt kõigi väliskülaliste esimesi ülesastumisi.

Folgipäevade meeleolu hoiavad üleval ka kodumaised kvaliteedimärgiga esinejad: Svjata Vatra, Seto leelokoor Kuldatsäuk ja tšellokvartett C-Jam. Laupäevaõhtusel simmanil mängivad tantsuks igihaljad Kukerpillid.

Folgipidu lõpeb lõõtsapäevaga Jäntsi-Jaani talus. Sinna vahele mahub nii koertenäitus, öökino, käsitöölaat kui uudisena öözumba ja kodukohvikute päev. Ühe pere peetav õuekohvik on keskväljakul juba avaõhtul ja loodetavasti on laupäeval teisigi, kes tahavad uuele tavale alusepanijate hulgas olla.

Vanatehnika näitus toob seekord välja endisaegsed jalgrattad ja tsiklid. Festivaliklubi on seekord neljapäeva ja reede õhtul. Festivalipäevad muudab eriliseks meie enda avatus ja oodatud külalised. Tehkem siis südamed rõõmule valla!
________________________________________________________
Teeme kodukohvikute päeva

Teeme 3. augustil Märjamaal kodukohvikute päeva. Kallid perenaised! Nüüd on teil võimalus pakkuda oma hõrgutisi ka kõigile teistele. Kui üksi ei julge, kutsu naabrinaised appi ja avage koduaias üheks päevaks oma unistuste kohvik. Kui teil ei ole koduaeda, võite end sisse seada mõnele kauni vaatega muruplatsile. Oluline on, et annaksite sellest teada Märjamaa rahvamajja.

Kohvik peaks olema avatud kell 14-17, kuid soovi korral võib seda aega ka pikendada. Kaardistame kõik kodukohvikud ja nii saavad soovijad kõiki ka külastada.

Mõelge, millega oma kliente üllatada, kuidas kohvik juba kaugelt kutsuvaks teha ja kas panna kohvikule mõni huvitav nimi. Kindlasti oleks tore kaasata kogu pere.

Oma soovist anna palun teada Märjamaa Valla Rahvamajja 28. juuliks e-kirjaga marjamaa. rahvamaja@marjamaa.ee või telefonidel 5656 4614 ja 4820075.

Soovime teada kohviku aadressi, nimetust ja lahtioleku kellaaega. Hinnad määrab kohvikus omanik ise ja tulu jääb omanikule endale, miks mitte ka uue kodukohviku rajamiseks.

Loodame väga, et sellest saab üks tore traditsioon.