"Igale lapsele ilus suvi - sellise projekti plaanisime ROLi arengufondi toel lastele, kelle vanematel pole ehk alati võimalik lapsi välja viia. Paljudel käivad vanemad ka väljaspool kodukohta tööl või hoopis välismaal, on palju oma muresid ja elu on kiire. Linna viis sõit ka sellepärast, et on ju pealinn tänavu tavalisest huvitavamkui kultuuripealinn 2011," märkis Tiina Tanseri. "Õppeaasta algul on sageli töövihikutes ülesanne kirjutada, mida keegi suvel põnevat tegi. Nüüd on igaühel vähemalt midagi meenutada."

Väljasõidul Tallinna osales paarkümmend I-V klassi õpilast. Kadriorus külastati muuseumi Miia-Milla-Manda, kus tehti kaasa kahes programmis - "Sõpruse sõlmed" ning "Asjad ja ametid". "Tore oli näha, kuidas lapsed maakonna eri paigust väljasõidu kestel omavahel sõbrunesid," kirjeldas Tiina Tanseri.

Tallinna vanalinnas jalutati kaunimates paikades. "Selgus, et leidus ka mõni laps, kes ei olnudki varem Tallinna vanalinnas käinud," märkis õpetaja. Tagasiside lehele oli keegi kirjutanud: "Nägin esimest korda vanalinna. Nii ilus!"

Vanalinnas käidi Kalevi martsipanimuuseumis, kus räägiti selle maiuse ajaloost ja sai ise martsipanikujusid värvida. Omamaalitud kuju võis pärast kaasa võtta. Kuid esialgu jäid kujukesed veel mõneks ajaks kuivama. Sel ajal, kui värv kuivas, käidi lõunatamas Patricku pubis.

"Mõtlesime, et kui ikkagi kultuuripealinn Tallinn, siis teadlikult jätame McDonaldsi kõrvale - sai huvitavam söögikoht valitud, kuigi sõime tavalist friikartulit viineri ja joogiga," märkis Tiina Tanseri.