2. Märjamaa legendidest rääkides ei saa mööda ansambel Carost, Harald Karotamme asutatud menukast tantsubändist ja meeskvartetist (kus on laulnud Väino Kallas, Kalju Rüütsalu, Mihkel Sirel, Matti Jaago, Jaak Vahtramäe) ning meestega koos esinenud naiskvartetist (kus on laulnud Talvi Soon, Luule Orgma, Hilja Aasma, Vaike Vaide, Helge Vassar). Tänukiri legendaarsele Carole pikkade ja viljakate esinemisaastate eest.

3. 2011/2012 hooaeg oli segakoor Ceresele teguderohke. Tähtsaim ülesastumine toimus koos Londoni Eesti Seltsi segakooriga Londoni rahvusvahelisel koorifestivalil. Kodus Märjamaal võttis koor osa kõigest, mida pakuti, esines ka mitmel pool Eestis ning laevadel. Tänukiri eduka hooaja ning oma valla, maakonna ja riigi tutvustamise eest.

4. Varbola suurima tööandja Well Spa koka Ülle Eesalu maitsvaid kooke, kringleid ja muid toite teavad ja kiidavad kõik Varbola inimesed. Ülle üllatab oma suurepäraste oskustega ikka ja jälle. Ta teeb võrratuid peolaudu ning on 10 aastat olnud „Varbola Puu" peakokk. Tänukiri suurepäraste kulinaarsete saavutuste eest.

5. Muusikakooli õpetaja Sirkka Godovanets on Märja maal klaverit õpetanud 23 aastat. Ta oskab ka laisast harjutajast teha „õhinapõhise" interpreedi. Lapsed armastavad Sirkkat, tema klassiruumi kaunistavad endiste õpilaste pildid pühendusega „Maailma parimale klaveriõpetajale". See ongi maailma parim tunnustus. Oma tunnustuse lisab ka Märjamaa vald.

6. Varbola rahvamaja line-tantsu ringi juhendaja Eleri Hannus on pannud naised kantritantsu tantsima uut moodi. Eleri sära ja särts kandub tantsijaisse edasi. Koos käiakse Varbolat esindamas iga-aastasel Audru line-tantsu festivalil ning vahvaid vabariiklikke üritusi korraldatakse ka Varbolas. Tänukiri Varbola seltsielu edendamise eest.

7. 62-aastase Hopsani segarahvatantsurühma esinemisi, reise ja tiitleid ei jõua üles lugedagi. Läinud aastal sai nooruslik „vanameister" järjekordse kõrge ja ihaldusväärse tunnustuse: Eesti Rahvatantsu- ja Rahvamuusika Selts andis Hopsanile Ullo Toomi auaadressi. See kinnitab taas, et tantsijatest juhid Ilona Noor ja Riho Pohla on viinud meie Hopsani Eesti parimate tantsurühmade hulka. Tänukiri ülipika viljaka tegevuse ning jätkuva kõrgvormi eest.

8. Sipa ettevõtja Ivo Kivastik hakkas puutööga tegelema juba lapsepõlves, kui tema põhitöödeks olid puude lõhkumine ja hernekeppide valmistamine. Nüüd teeb Ivo juba keeruga treppe! Ja väsinud rikastele Läänes lähevad hästi peale tema aiatoolid. Tänukiri Sipa ettevõtluse edendamise eest.

9. Märjamaa rahvamaja rõõmsameelne töötaja Ene Klaus leiab ikka lahenduse, ükskõik, mis murega tema poole pöörduda. Ta lihtsalt on selline osavõtlik ja lahke! Pärimuskultuuri huvi ja lilltikandi armastus ajab Enet igal vabal hetkel õmblema ja tikkima - nii saavad rahvamaja rühmad endale rahvariided. Tänukiri pärimuskultuuri edendamise eest.

10. Organist ja koorijuht Marika Kosubenko on 21 aastat teeninud igal pühapäeval ustavalt Märjamaa kogudust. Lisaks põhitööle Märjamaa gümnaasiumis jätkub Marikal indu ka ansamblite ja lauluringide juhendamiseks. Südamliku inimesena oskab ta lapsi ja täiskasvanuid nii innustada kui lohutada. Tänukiri muusikatöö edendamise eest.

11. Läinud aasta mais alustati Märjamaal mitmeosalise lõõtspillimeisterdamise koolitusega. Koolitus oli mõeldud viiele, kohale tuli 12! Gümnaasiumi õpetaja Mauno Laurimaa oma rahuliku meele, vastutulelikkuse ja abivalmidusega oli pilliehitusel suureks toeks. Tema käe all valmisid abivahendid ja rakised, temata polnuks koolitusel sellist elujõudu. Tänukiri pilliehituse toetamise eest.

12. Loodna talupidajad Dagmar ja Endel Lindre kasvatavad oma loomi kodus karjamaal ja riigisigu metsas. Ka oma kolm last on nad suutnud õigel kursil hoida - neil on kindlad juured all, et tuul neid kodupinnalt liiga kaugele ei viiks. Tänukiri taluelu edendamise eest.

13. Varbola puupäevade ja hulga muude ettevõtmiste „ema" Piret Linnamägi kajastas läinud aastal maakonnalehes usinasti valla elu, sai maha järjekordsete puupäevadega, avas mälestuspingi ning korraldas suurejoonelise heategevuskontserdi lahkunud muusikamehe auks. Tänukiri valla elu mitmekülgse valgustamise eest.

14. Juba 18 aastat on Märjamaa ujula instruktor Marge Nummert õpetanud sadu oma valla ja naabervaldade lapsi ujuma ning veekogudes varitsevaid ohte vältima. Marge järjepidevad ujumistreeningud on kandnud head vilja, ta õpilased on toonud auhinnalisi kohti koolinoorte võistlustelt üle vabariigi. Tänukiri pika ja viljaka laste sporditöö eest.

15. Märjamaa gümnaasiumi geograafia- ja majanduseõpetajal Ille Orgusaarel täitus mullu 25 tööaastat. Õpetaja heast tööst annavad tunnistust õpilaste edukad eksamitulemused, Ille õpilaste tulemused on maakonna parimad ja kogu riigis esi-viieteistkümne hulgas. Ka aineolümpiaadidel on saadud häid kohti nii maakonnas kui vabariigis. Tänukiri suurepärase õpetamise eest.

16. Varbola rahvamaja naisansambli Astra ja laste laulustuudio juht Marju Plamus on läbi-lõhki muusikainimene, kes pannud laulma nii lapsed kui naised. Temaga koos on suisa mõnus muusikat teha ning tulemusedki on head: Marju laululapsed on saanud mitmetel Laulukarusellidel kõrgeid kohti. Tänukiri Varbola muusikaringide tulemusrikka juhendamise eest.

17. Möödunud aastal täitus Pille Rokil Märjamaa Valla Noortekeskuse juhina viis aastat. Ideedest pakatav Pille on tubli projektikirjutaja - tema projektidest on vald saanud laste- ja noortetööks märkimisväärset rahalist abi. Hariduselt on Pille aga hoopis kunstnik, kelle maalinäitust võisime mullu sügisel imetleda ning kelle maalitud sein kaunistab rahvamaja mängutuba. Tänukiri noortetöö edendamise eest.

18. Kõrtsuotsa külas asus kunagi kahe valla - Orgita ja Mõisamaa - kool. 98 aastat tagasi põles see maha. Kooli meenutuseks pandi mälestuskivi, mis ajapikku unarusse jäi ja võssa kasvas. Nüüd on endise kooli ümbrus korda tehtud, kivi juurde on istutatud lilled, ahervaremele pandud laud ja istepakud. On koht, kus peatuda ja möödunud aegu meenutada. Igal kevadel korraldatakse talgupäev ning vana koolimaja plats tehakse taas korda. Seda vabatahtlikku tööd on teinud väärikad inimesed: Kõrtsuotsa külast Tipuli Saar ja

19. Suurkülast Pille Tiks. Tänukiri esivanemate mälestuse säilitamise eest.

20. Märjamaa luuleseppade hulgas on üks nobedamaid Milja Sale, kes mullu andis välja neljanda luulevihiku. Selles on palju luuletusi pühendatud Märjamaale. Valla patrioot Milja on oma elutöö Märjamaal teinud, kuid väärikas naine tegutseb pensionäride seltsingus vabatahtlikuna edasi. Tänukiri Märjamaa kujutamise eest luulekeeles.

21. Märjamaa gümnaasiumi klassiõpetaja Ave Sinikase imeline jutuvestmisoskus sunnib kuulama ja kaasa mõtlema nii väikseid kui suuri. Sageli ilmestab tema lugusid pillimäng. Ave on suur pärimuskultuuri huviline, kes teeb usinalt käsitööd, mängib ja meisterdab rahvapille. Ave pillimäng kõlab koolis ja rahvamajas, pidulikel sündmustel ja rahvalikel tantsuõhtutel. Tänukiri jutu- ja pillitraditsiooni edendamise eest koolis. 

Märjamaa lõõtsanaised. Keskel valla tänukirja pälvinud Ave Sinikas, vasakul Silvi Sisas, paremal Eve Burmeister. Foto: Riho Vjatkin

22. Suure südame ja hingega Ester Suurkuusk märkab inimesi, kes vajavad abi ja tuge ning aitab neid oma võimaluste piires. Tagasihoidlikku, ent toimekat ja tegusat Estrit iseloomustavad altruism, pühendumus, headus ja hoolivus. Ester on Märjamaa koguduse liige, tänu tema hoolele on Märjamaa kirik suviti teelistele avatud. Tänukiri ligimesele pühendumise eest.

23. Ehitusettevõtja ja taluperemees Kaupo Suurna on heategevuslikus korras olnud ehitusnõuandjaks valla allasutustele ja sotsiaalobjektidele, vundamendist katuseni. Kaupo püüdleb nii nõuannetes kui ehitustöödes täiuslikkuse ja selguse poole. Ta ei pelga vastu võtta rasket tööd, mis on sageli vähetasuv. Tänukiri altruistliku ettevõtluse eest.

24. Kati poe müügijuht Ruta Toome on valla sotsiaal osakonna ammune koostööpartner. Abivalmis, hooliv ja rõõmsameelne Ruta aitab kokku seada lastelaagrite toiduvarusid, abistab sotsiaalosakonna kliente soodsa ja tervisliku ostukorvi valimisel ning on alati kannatlik ja arusaaja. Tänukiri kaupmeheameti parimate traditsioonide au sees hoidmise eest.

25. Eripedagoog Merge Vaher on Märjamaa gümnaasiumi logopeed, kes oskab oma tööd teha nõnda, et lugemis- ja kirjutamispuudega õpilastes säilib austus emakeele kauni kõla ja raskete kirjareeglite vastu. Merge ei keela head nõu ka kooli- ja lasteaiaõpetajatele ning lapsevanematele. Tänukiri õpilaste oskuste arendamise eest.

26. Mõisamaa Hooldekodu juhatajana töötanud Helle Vahtramäe oli klientide vastu tähelepanelik ja hooliv, ametnikuna kohusetundlik ja korrektne, koostööpartnerina avatud ja sõbralik. Hooldekodu klient oli Helle jaoks oma pere liige, klientide käekäik on olnud talle oluline ka pärast hooldekodu sulgemist. Tänukiri suurepärase töö eest Mõisamaa Hooldekodus.

27. Lääne prefektuuri kriminaalbüroo Rapla kriminaaltalituse vanemuurija, komissar Viljar Vee töötas enamiku oma tööaastaist kriminaalpolitseinikuna Märjamaal. Tänu sellele, et vald oli lugematuid kordi risti-põiki läbi sõidetud ja vallaelanikud tuttavad, olid Viljari teadmised suureks abiks sadade kuritegude avastamisel-lahendamisel. Teda ennast ja ta tegemisi ehk ei märgatudki nii palju, kuid see on juba kord kriminaalpolitseiniku töö eripära.
Tänukiri märkimisväärse töö eest kuritegude ennetamisel ja lahendamisel.

28. Mitmekülgne mees Aksel Viisut on sõjaliste teenetega vabadusvõitleja ja Kotkaristi V klassi teenetemärgi kavaler, metsavend ja poliitvang, pilli- ja meistrimees ning muinsuskaitsetegelane - mees, kelle mängitud pillilood kõlavad pidudel ja plaatidel ning kelle tehtud traktoreid jätkub nii koju kui muuseumisse. Aksli abile võib alati kindel olla, olgu selleks talgutöö, pillimäng või vanavara kogumine. Tänukiri tublile Eesti Mehele.

29. Sipa-Laukna lasteaia õpetaja Sirje Viljastu tegi viis aastat tagasi oma elus suure pöörde: lühikese ajaga jõudis ta läbida kõik vajalikud koolitused ning tõestada, et lasteaedniku amet sobib talle. Sirje võitis kiiresti laste, vanemate ja kolleegide südamed ning omandas läinud aastal koolieelse lasteasutuse õpetaja erialal rakenduskõrghariduse. Tänukiri südikuse eest.

30. Arvi Alamaa - parim sportlane (EMV U23 maratonis I koht)

31. Jaano Saar - parim sportlane (EMV jõutõstmises -83 kg kl: I koht 18.03.2012, III koht kl 24.11.2012)

32. Marii-Heleen Raidmets - parim noorsportlane (EMV poniklassi koolisõidus I koht; EMV juuniorite koolisõidus I koht)

33. Markos Merisalu - parim noorsportlane (EMV kreeka-rooma maadlus kadettidele -17a I koht, EMV kr-rooma maadlus juunioritele -20a I koht, EMV vabamaadlus kadettidele II koht)

34. Tõnis Holmberg - parim noorsportlane (EMV jõutõstmises -83 kg I koht, maakonna MV jõutõstmises I koht)

35. Tenno Alamaa - parim veteran (EMV orienteerumine M45 tavarada I koht, EMV orienteerumine M45 pikk rada I koht, EMV orienteerumine M45 lühirada II koht)

36. Heino Maiste - parim veteran (EMV jõutõstmises -83 kg I koht, XXIV veteranide EM jõutõstmises M60, 74 kg, lamades surumine II koht, veteranide MM jõutõstmises M60, -74 kg, III koht, maakonna MV jõutõstmises -74 kg I koht)

37. Mihkel Laurits - parim veteran (EMV jõutõstmine veteranide klass -105 kg I koht, XXIV veteranide EM jõutõstmises, M60, 105 kg lamades surumine 7. koht)

38. Märjamaa Vikat - parim võistkond (Rainer Koppel, Madis Sihimets, Arseni Voropajev, Ardi Orgusaar, Margus Soome, Andre Astre, Kimmo Kokemägi, Kaarel Kokemägi, Marvin Üürike, Maarjo Üürike, Viljar Lumi, Christopher Muhuste, Jürgen Jaago, Rasmus Olander)