Märjamaal õmmeldakse hetkel väikelaste rõivaid omanike teisele ettevõttele Breden Kids OÜ, mille kaubamärk Breden on registreeritud Euroopa Liidus, Norras ja Venemaal. Leemet ise sõidab praegu iga päev Haapsalust Märjamaale, et kõik tootmiseks vajalik paika sättida. Algul oli perel mõte õmblemine sisse seada Haapsalus, aga kui saadi teada, et Märjamaal on vabu töökäsi ja leiti sobiv pind, läks töö siin käima.

Läinud nädalal pildistati esimesi Märjamaal valminud tooteid kodulehe ja e-poe jaoks ja peagi avaneb uus koduleht www.bredenkids.eu. Kokkulepped oma toodete elustiilipoodides müümiseks on samuti olemas. Laupäeval oli Tallinnas Kadrioru pargis rõõmus päev, kus kuue lapse seljas ja peas nägi Bredeni rõivaid. Mütsid, toru- ja kaelussallid on seni olnud ettevõtte põhitoodang ja jäävad selleks ka edaspidi, püksid-pluusid on olnud kõrvaltoodang.

Leemetite peres on kolm last. Kui pereema meelepäraseid lasteriideid otsis ja ikka neid kõige õigemaid ei leidnud, hakkas ta neid ise tegema. Tellimusi hakkas teisteltki tulema. Nii sai pereettevõte alguse. Mudelite kavandaja on Erko abikaasa.

„Kui teha õiget asja ja leida õiged nõksud üles, siis ei ole ükski turg liiga täis. Toode peab valmima rõõmsa meele ja avatud südamega, siis on seda ka kergem müüa,“ kommenteeris Erko nende strateegiat. Mehe sõnul on emadele üha olulisem, kus ja kuidas riided on valmistatud ja millist elustiili neid ostes toetatakse. Tuleb pakkuda mingit lisandväärtust, et ostjal tekiks huvi just sinu toodete vastu. Leemet nentis, et nende rõivad on kallimad, aga klientuuri leiab. Teavitamine ja fotod väga olulised, aga emad ise on kõige tõhusam reklaamikanal. Emadel on näiteks beebigrupid. Kui ühel on juba nende toode ja ta kaupa soovitab, hakatakse seda agaramalt tellima, on nad märganud.

„Meil on palju veel arendada, aga tean, et oleme õigel teel. Ka vigadest õpitakse, see pole ebaõnnestumine, vaid kogemus,“ ütles Erko Leemet veendunult.

Märjamaal alustanud õmblejad on varem teinud neile allhanketöid. Erko sõnul on oluliselt lihtsam alustada töötajatega, kes on juba samu tooteid valmistanud ja moodustavad hea tiimi. Ka ettevõtte põhiväärtused peavad algusest peale paigas olema. Esimesel kohtumisel toodi need välja ja õmblejad olid nendega nõus. „Need on lihtsad asjad: tule iga päev tööle hea tujuga, ole aus ja sõbralik. Kui kõik inimesed ettevõttes jälgivad seda, tekib sellest suur sünergia,“ ütles Erko Leemet. Praegu on tema sõnul kollektiivis kaheksa suurepärast inimest.