Sarnaseid tundeid pakub meile oma värvikirevuses aeg, mida mõõdetakse sekundites, tundides , päevades.... ja aastates. mida rohkem oleme elu igavesest kulgemisest osa saanud, seda enam tajume, et aeg liigub meie jaoks järjest kiiremini ja kiiremini. alles oli kevad ja jaanipäev, nüüd aga jõulud juba käes! Ju ta peab siis nii olema. meil jääb üle vaid aja olemusega leppida ja õppida elus nautima seda, mis meil on. Samas, vanasõna ütleb, igaüks on oma õnne sepp. vanarahva tarkustes on alati iva sees, meist endist sõltub oluliselt, mis värvi tulevik olema saab. inimestele on on aasta ajaühikuna piisavalt pikk vahemik, mille jooksul toimunu sobib kokkuvõtete tegemiseks, olnu üle mõtisklemiseks ja eelnenu alusel tuleviku verstapostide püstitamiseks.

Nüüd, jõuluajal, aastale tagasi vaadates, on igaühel oma, mida meenutada.

Tori vallale on aasta 2012 mitmetähenduslik: Tori Põhikooli 1. klassi astus 24 õpilast. Nii palju lapsi pole meil mitmed aastaid koolitarkust omandama asunud! Valla hõbelusikapäeval, mis toimub kaks korda aastas, on õnn olnud särav mälestusese kätte anda samale arvule lastele. Heameel on tõdeda, et meie noored mehed-naised soovivad vaatamata keerulistele majandusoludele, perre lapsi. aga lapsed on meie tulevik!

Majanduslikust küljest aastale tagasi vaadates, võib öelda, et oleme suutnud tasakaalukalt asju ajada, valla rahakott koos eurorahadega on suutnud mõndagi: Tori koolile ja lasteaiale saime ümber sooja kasuka, mis oluliselt alandab kulutusi küttele. Noortele ehitati Torisse ekstreemspordiväljak ja lasteaed sai juurde remonditud rühma.

Teame kõik, et paremini saab alati, aga tuleviku kujundamiseks on vaja positiivsust. Seetõttu, tunneme rõõmu sellest, mis tehtud, õpime vigadest ja teeme järgmisel aastal paremini.

Aga elu ei ei koosne ainult tagasivaatest! vahest tuleb aeg maha võtta, pere, sugulaste ja sõprade seltsis olla ning lihtsalt tunda, mis on õnn. Paslik aeg selleks on jõulud!

Lumist jõulurahu!