jake tormivarjuks". Jaanimardikad on aga juba nii tragid, et jutustavad lühikesi lugusi näpunukkude abiga. Mesimummid olid aga selgeks õppinud näidendi "Hambahaldjas"ja kutsusid Lepatriinud ja Jaanimardikad etendust vaatama. Oli üks õpetlik lugu. Väikesed Liblikad käisid ka Mesimummide rühmas etendust vaatamas ja kohviku mõnusid nautimas.

• Emakeelepäeval oli lasteaias üles pandud raamatunäitus. Lepatriinud külastasid raamatukogu ja laenutasid erinevaid huvitavaid raamatuid. Jaanimardikad käisid samuti õppekäigul raamatukogus. Raamatukogu juhataja Helje Pulk rääkis ja näitas, kuidas raamatuid hoida ja lugeda. Kuulati katkendeid Aino Perviku raamatutest. Mesimummid on sagedased raamatukogu külastajad, sest paljud oskavad juba ise lihtsamaid jutukesi lugeda.

Lõpuks saabus nii kauaoodatud kevad. Jaanimardikad märkasid esimestena lasteaia lillepeenras lumikellukesi. Tere, kevad! Kõigis rühmades pandi vaasi erinevaid oksi, et vaadelda pungade arengut. Lepatriinud panid juba sibulad aknalauale kasvama. Eks kevadel ole ikka vitamiine väga vaja! Mesimummid jälgivad ja otsivad kevade märke igapäevaselt õuest. Looduses toimuvaid muutusi ja tähelepanekuid edastatakse koos rühma õpetajatega veebipõhisesse andmebaasi. Osaleme projektis "Tere, Kevad!".

Mesimummidel toimus põnev matk Soomaale. Enne matkale minekut tõi Maarja isa Priit Kõresaar

lastele vaatamiseks kopra karvakasuka, hambad ja saba. Lastel tärkas huvi näha kobrast ja tema kodu ka looduses. Matka juhtis Pärnu Loodusmaja õpetaja Nele Haasma. Lapsed nägid kobraste ehitatud tammi ja kuhilpesa. Nähti puid, mille tüved olid kobraste poolt näritud. Mõnest haavapuust oli järele jäänud ainult näritud otstega kännud. Need meenutasid lastele pliiatseid. Matk kopra rajal pakkus lastele palju vaatlemist, uurimist ja avastamisrõõmu. Peale matka koostasid lapsed matkapäeviku "Kopra rajal". Lapsed said meenutada matkal kogetut. Joonistati pildid matkal nähtust ja pandi ka oma teadmised kirja. Kui matkapäevik valmis, siis kutsuti Lepatriinud külla ja jutustati mõnuga oma matkast kopra rajal.

Märtsikuu viimasel nädalal külastasid Mesimummid Pärnu teatrit ja vaadati kuidas valmib etendus. Lapsed said teada, kuidas tehakse lavakujundust, kostüüme ja grimmi näitlejatele. Teatri tagaruumide külastus oli tõesti üks maagiline ja põnev koht lastele.

Lõbusat aprillikuud ja päiksepaistelisi ilmu kõigile!