Millal ja kus?

Skanska EMV esindajad informeerisid, et reaalsete kaevetöödega alustatakse märtsi esimeses pooles. Alates märtsi algusest hakkavad ehitajad peale ettevalmistavate tegevustega, nagu materjalide ladustusplatside ettevalmistamine, erakordse talve tõttu kaevikute piirkonnast lume äravedamine ja trasside mahamärkimine. Kui kinnistuomanikud märkavad alates märtsist oma aia taga värvilisi märgistusi, siis suure tõenäosusega on tegemist rajatavate vee ja kanalisatsiooni liitumispunktide asukohtadega. Ehitaja plaanib märtsis alustada töödega esimesena Kõrre ja Heina tänaval ning Luha teel, samuti Nurme peakraavi puhastamisega.

Mis tuleb?

Ehitaja plaanib järk-järgult suurendada töid teostavate meeskondade arvu ning suve alguseks peaks toimuma ehitus mitmel pool Sakus. Kuni külmade lõppemiseni keskendutakse peamiselt töödele nendes piirkondades, kus paekivi on maapinna lähedal - nii külmunud maapinda kui paekivi murtakse lahti piikvasaraga. Tööde lõpetamiseks on aega 1 aasta ja 3 kuud, kuid kaevetöödega loodetakse selle aasta sees valmis jõuda. Järgmise aasta algusesse jäävad peamiselt teede ja haljastuse taastamisega seotud tegevused.

Mis veel tuleb?

Kindlasti põhjustab torustike ehitamine ümbersõite ja teede sulgemisi, tänavatel hakkavad liikuma suured masinad ning töödega kaasneb müra ja tolm, kuni taastamiseni on teede kvaliteet halvem kui seni jne. Paraku on need torustike ehitusega kaasnevad probleemid, milleta ei ole võimalik ehitada. Lisaks nendele on rida ettenägematuid asju, mida keegi ei plaani, kuid mis võivad ikkagi juhtuda. Palume kõigilt Saku elanikelt head tahet ja rahulikku meelt kogu ehitustööde ajaks, sest kõige rohkem on nende tööde vilju vaja ikkagi Saku inimestel endil. Ja kui midagi tundub valesti olevat, siis palume meile sellest teada anda - proovime kiiresti lahenduse leida.

Kust saab infot?

Teostatavate tööde kohta info saamiseks on järgmised võimalused: objektil paiknevad objektisildid koos kõigi vajalike kontaktidega, AS Saku Maja koduleht www.sakumaja.ee ning ajaleht Saku Sõnumid. Objektisiltidel olevatelt kontaktidelt saab kindlasti kõige operatiivsemat teavet igasugu katkestuste ja avariide kohta. Saku Maja kodulehel on täna juba tutvumiseks väljas rajatavate torustike plaanid. Läbi meie kodulehe hakkab toimuma ka teavitamine, millises piikonnas toimuvad järgmisel nädalal tööd, kus on oodata liikluse sulgemisi ja veekatkestusi. Ka ajaleht Saku Sõnumid hakkab avaldama tänavate nimesid, kus toimuvad järgmistel nädalatel tööd, ja kus võib esineda muudatusi liiklemises.