450-aastast Kuressaaret on läbi kireva ajaloo pärjatud paljude tiitlite ja nimetustega. Laste- ja noortesõbralik linn, terviselinn, kuurortlinn, merelinn on vaid mõned näited neist. Alanud kooliaastal saime nimede ritta täiendust ning oleme nüüdsest ka Koolirahu linn. Meie kodulinnast võis tarkusepäeval üle-eestilise Koolirahu ilma süümepiinadeta välja kuulutada, sest meil on haridus väärtustatud ja koolid tasemel. On korrastatud koolivõrk vabariigis hinnatud koolidega, on võimalik omandada kõrgharidust, on olemas innovaatiline ametikool, on olemas head võimalused täiendhariduseks, on olemas suurepärased õpetajad ja õpilased ning tugevad koolijuhid.

Koolirahu moto on tänavu saarlaslikult ilusti kõlav „Koos on kena!". Igati asjakohane ütlemine, sest hariduses on läbi laste ja õpilaste, õpetajate, töötajate, juhtkonna ja lapsevanemate esindatud erinevad huvigrupid. Ja hariduse all ei pea ma silmas ainult üldhariduskoole, vaid ka lasteaedasid ja huvikoole, sest neilgi on täita oluline roll. Peame elu kodulinnas suutma korraldada nii, et Koolirahu moto kehtiks üldiselt kogu linnaruumis kui ka iga haridustempli kohta eraldi. 

Kuigi kõigil hariduselu huvigruppidel on omad arusaamad, ootused ja soovid õppeasutuses toimuva suhtes, peab üheskoos suutma suuna õige hoida. Lasteaias, koolis ja huvikoolis käijatele tuleb anda parim haridus ja kasvatus ning tagada selleks igati sõbralik ja toetav keskkond. Kas motoga või ilma, kõik peavad olema valmis koostööks ja kompromissideks, peavad märkama abivajajaid ning olema üksteisega arvestavad ja avatud partnerid.

Rahulikku meelt ja mõistmist uueks õppeaastaks kõigile ning loodame, et kevadel on meil võimalus üheskoos tõdeda, et elame tõepoolest hea hariduse linnas!