Ja juba kolm kuud varem korrutas Pauli naabrimees nagu katkine grammofon, et kuidas tema ikka ootab seda „Teeme ära" talgupäeva, sest see on ainus päev aastas, mil pole põhjust viriseda, et inimestel tehakse vahet tema soo, seksuaalse eelistuse, vanuse, hariduse või rikkus-astme pärast. Isegi valimisel pole kõigil võrdseid õigusi. Alaealisi ei lase keegi hääletuskasti juurde ja kui oled natuke nupust nikastanud, ei lasta samuti sedelile numbrit kirjutada.

Talgupäeval aga ei varitse kedagi väiksemgi oht ilma jääda oma õigusest prahti korjata ja sodi hunnikutesse vedada. Tule ainult toast välja ja kasuta pakutud võrdõiguslikkus ära.

Me tahame aga tervitada kõiki meiesuguseid Eesti majandusest hoolivaid inimesi, kes mõistavad, et selle asemel, et kupatada vabal päeval süütud inimesed rehade ja labidatega õue võimlema, võiks tellimuste puuduses vaevlevatele koristusfirmadele anda tööd ja leiba.

Mõistlikum oleks võrdselt kohelda eestlasi mõnel teisel päeval aastas, näiteks vabariigi aastapäeva auks korraldatud presidendi vastuvõtul. Valiks kohe hea meelega kapist paremad hilbud selga ja tunnetaks tõelist võrdõiguslikkust.

Tõnu, Anton ja Paul, Eesti majanduse päästjad