Iga mööduvat aastat saab ise­loomustada nii positiivsete kui negatiivsete märksõnadega. Möödunud aasta probleemse­teks küsimusteks olid haridus ning ühisvee- ja kanalisatsioo­ni projektid. Jätkuvalt otsib val­lavalitus koostöös Järva-Jaani vallaga parimat lahendust, et meie piirkonnas oleks võima­lik noortel omandada gümnaa­siumiharidust. Hetkel käivad läbirääkimised Haridus- ja tea­dusministeeriumiga, kuidas on võimalik uue seaduse raames pi­dada kahel omavalitusel ühist kooli. Gümnaasiumihariduse saatus Eesti ei ole muidugi väga selge, kuna ei ole teada kuidas ja mis meetoditel riik kavatseb ha­ridusvõrku reformida.

Ühisvee ja kanalisatsiooni osas on mööduv aasta olnud keeru­line. 1. jaanuarist 2011 määrati Ambla vallas vee-ettevõtjaks AS Paide Vesi. Hoolimata sellest, et eelmise vee-ettevõtjaga leping lõppes, ei andnud OÜ Avoterm Aqua vallale üle valdusi, ning si­suliselt jätkas teenuse osutamist. Pea aasta toimusid pikad vaidlu­sed lepingute lõppemise ja vara­de valduse üle Ambla valla ja OÜ Avoterm Aqua vahel. Antud olu­korra lahendamiseks esitas Ambla vallavalitsus kohtusse hagi. Poolte kokkuleppel saavutati alles augus­tis kompromiss, mille tulemusena lõpetati lepingud vee-ettevõtjaga alates 1. novembrist. Samal päe­val anti üle ka varade valdus. Ala­tes 1. novembrist tegutseb Amb­la vallas reaalselt AS Paide Vesi. Tekkinud vaidluse pärast ei olnud võimalik edasi minna Ambla ale­viku veevärgi II etapi ehitusega, mis oli plaanis teostada koostöös AS Paide Veega tuleval kevadel. Tänaseks on selge, et antud ehi­tusega alustatakse 2012. aasta ke­vadel ning jätkatakse ka Aravete ja Käravete alevike projektidega.

Viimastel aastatel valmistab meile muret jätkuv rahvastiku vähenemine - noorte lahkumine linna või koguni välismaale. Seda olulisem on omavalitustel tegele­da noortega ning näidata, et neid hinnatakse ja vajatakse. Ambla valla noorte üle võime väga uh­ked olla. Sel aastal on alustatud noortevolikogu loomist, mille eesmärgiks on kaasata noori kaa­sa rääkima kohaliku omavalitsu­se arengus. Järvamaa aasta noor vabatahtlik on Ambla valla õpi­lane, aktivist Keli Tubin. Parim 4H klubijuhendaja Järvamaal on Janet Varinurm ning aktiivseim liige Helen Siska. Lisaks on saa­vutatud veel märkimisväärseid tulemusi erinevatel spordivõist­lustel ja konkurssidel. Meie noo­red, noortekeskused ja koolid oma mitmekesise huvitegevuse­ga on aktiivsed ja tegusad.

Mööduv aasta oli meile ajaloo­line ja erakordne - üle 22 aasta toimus Aravete Kangrumäel Jär­vamaa laulu- ja tantsupidu. See pidu oli eriline ning meeldejääv. Peo siduvaks teemaks oli Ambla ajalugu ning peo viisid läbi meie inimesed. Loodan, et millalgi lä­hima 10 aasta jooksul toimub Järvamaa laulu- ja tantsupidu taaskord Ambla vallas.

Kultuuri poole pealt on meil olnud väga tublid ja aktiivsed MTÜ-d, kes on korraldanud eri­nevaid traditsioonilisi ja ka uu­si üritusi. Eriti märkimisväärne on MTÜ Sääsküla Huviklubi korraldatud suveetendus „Unus­tatud Hinged", mis kogus po­pulaarsust üle Eesti. Mittetu­lundusühingud on meie vallas aktiivsed, rikastades siinset elu. Tänan neid tehtud töö eest!

Meie valla sportlased on tub­lid olnud. Hea meel on selle üle, et Eestimaa XIII suvemängudel esines Ambla valla võistkond sil­mapaistvalt, saavutades suurval­dade grupis 15. koha.

Uhkust võime tunda meie korvpallimeeskonna üle, kes sel­lel hooajal mängib esiliigas. Soo­vin neile südikat võistlusvaimu!

Tublisti on esinenud jalgpalli­meeskond, kes saavutas neljandas liigas 7. koha. Loodame, et järg­mine aasta tuleb veelgi edukam!

Tänan vallavolikogu, vallava­litsust ja hallatavaid asutusi hea koostöö ning mõistva suhtumise eest. Asutuste koostöö rikastab ja parendab keskkonda, kus meie elame. Koos tegutsedes oleme võimelised kõigeks ning ükski raskus ei ole ületamatu.

Soovime kõigile teguderohket ning edukat uut aastat!
Ambla Vallavalitsus
Ambla Vallavolikogu