Selle viisaka, aga reeturile surma ennustava repliigi lausub Juhan Treisalt. Tema mõlemad vanemad olid hiidlased: isa Emmaste Muda külast ja ema Kassarist, Tagukülast.

Juhan Treisalt sündis 13. juulil 1898 Tallinnas (vana kalendri järgi 1. juulil). Jaani koguduse I pihtkonna saksakeelsesse kirikuraamatusse märgiti eesnimed Johann Constantin. Noormees läks 14-aastaselt abijõuna tööle Saksa Teatrisse, kus ta sai mängida ka pisiosi. 1916. aastal alustas Treisalt juba elu Ameerika Ühendriikides, kus ta teenis leiba nii teatri, balleti kui ka pantomiimiga. Broadwayl ja Hollywoodis kujunes ta näitlejanimeks Ivan Triesault.

Filmiekraanile jõudis Treisalt teise ilmasõja ajal. Internet Movie Data Base (IMDB) nimistus on tal 121 rolli, neist suur osa teleseriaalides. Korduvalt sai hiidlane kehastada saksalast, nii ka Hitchcockile ja 20 aastat hiljem „Batmanis". Viimaseks rolliks - 70-aastaselt - jäi piiskop Kutšarõk teleseriaalis "The Wild Wild West" (1969). Juhan Treisalt suri 1980. aastal inglite linnas Los Angeleses oma 81. eluaastal.

Vaata fotosid Juhan Treisalti rollidest SIIT.