Selle pika koostööprojekti raames oleme õppinud üksteiselt kohalikke käsitöötehnikaid ja kahe maa kultuuri ning muidugi ka osalusdemokraatiat, milles on Põhjamaadel, sealhulgas Rootsil, kauaaegsed kogemused.

Projekti raames oleme osalenud koos Räpina Rahvakooli, Lüllemäe Rahvaõpistu ja Saaremaa Rahvaõpistu õpetajatega nädalasel suvelaagril Saaremaal Mändjala puhkekeskuses, kus õpetajateks olid Löftadalens Folkhögskola õpetajad.

Meievahelist koostööprojekti on käinud kontrollimas Põhjamaade koolitusprojektide kontroll SIDA, kes kiitis meie projekti heaks, meie projekt oli tollel ajal üks parimaid.

Kokku oleme erinevate õpirühmadega Löftadalens Folkhögskolas käinud rohkem kui 15 korda.

Tänaseks on rootsipoolne projektijuht Sören Magnusson pensionil ja ka nende ABF Norra Hallandi keskuse juht Nils Gööran Hääg pensionil. Hetkel ei toimu meie vahel ühtegi koolitusprojekti, kuid kontaktid ja suhtlemine on jäänud. Rootsipoolsed käsitöötegijad käivad alati Tallinnas Mardilaadal ja seal on toimunud meie kohtumised. Viimane suurema grupiga kokkusaamine toimus 2009. aastal Räpinas, kus Rootsist oli kohal kuus õpetajat ja projektijuhti.

Käesoleva aasta 15. juulil olid meie kauaaegsed kolleegid jälle Räpinas, kohal oli üle 30 käsitööhuvilise, kes on õppinud Löftadalens Folkhögskolas käsitööd. Kohal olid ka meile väga armsad Rootsi Löftadalens Folkhögskola käsitööõpetajad, kes osalesid meie ühisprojektis. Nad tutvusid Räpina vaatamisväärsustega, käisid Räpina Paberivabriku, Räpina pargi ja Sillapää lossiga tutvumas. Loomulikult tutvusid nad meie Räpina Rahvakooli tegevusega, eriti tundsid nad huvi keraamika vastu. Õhtusöök toimus Kiudoski Restoraanis. Meie suhtlemist vahendas tõlgina Triin Laan, kes oli nendega koos kogu Räpinas viibimise ajal. Oli jälle meeldiv kokkusaamine ja võimalus meenutada möödunud koostööd.