Üks eestvedaja, Siim Ausmees, toonitas tervislike eluviiside tähtsust ja seda, et me ei soovi konkureerida spordiklubide ja ühingutega. See on ikka seltsiline apoliitiline ühistegevuse vorm, et treenida, oma tervisest rohkem teada saada ja kokkuvõttes parema enesetundega elada. Plaanis on saada kokku kord kuus, tutvuda erinevate spordialadega, suhelda omavahel, kutsuda külalisesinejaid ja kõike seda tervise tugevdamise eesmärgil. Kunstnik Riho Hütt on samuti üks liikumise toetajaid.

Meestearst Kristo Ausmees selgitas võimalust klubi liikmetel oma tervist kontrollida Tartu Medita kliinikus meestearsti juures tasuta, vajalik on ainult perearsti saatekiri ja registreerimine. http://meestekliinik.ee/
Esimesel vastuvõtul võetakse vere- ja uriinianalüüs, mõõdetakse kehakaalu ja vööümbermõõtu.
Analüüsi vastustest sõltuvalt antakse edaspidised soovitused korduval vastuvõtul. Rääkisin oma kogemustest , kui osalesin Soome arstidega Põhja-Karjala projektis. Soomes on samuti suur haigestumine südame-veresoonkonna haigustesse ja me alustasime koos rahva toitumis- ja eluviiside muutmisega tervislikumaks. Soovitus on süüa rohkem salateid, vähem rasva, rohkem liikuda, mitte suitsetada ega alkoholi liigtarbida ning jälgida vererõhku ja kolesteriini sisaldust.

Rohkem liikuda tähendab rahvusvahelise standardi järgi, et vähemalt kolm korda nädalas tuleb a' 20 minutit ennast sportimisega higiseks ajada.

Esimesel kokkusaamisel oli ka üllatus - me kõik osalesime vesiaeroobikas Vinni ujulas, mida viis hoogsalt läbi treener Marju Tamm. See pani veelkord mõtlema, kui vajalik oleks Võsule ujula või SPA ehitamine.

Vihula valla meestel, nii noortel kui vanematel, soovitan tutvuda "Mehed Liikuma" kodulehega ja kindlasti üritustel kaasa lüüa. http://www.mehedliikuma.ee/