- Pildistada mistahes Saare maakonna tuletorni (tulepaaki, kaituld) võimalikult võluva ja torni hingeelu kirjeldava nurga alt. Samuti võib võtta sahtlist välja juba pildistatud seni avalikustamata foto.

- Saata oma võistleja nimi ja kontakt e-postile saluris@gmail.ee. (Kirjale võib ka kohe foto lisada). Pildi/piltide üleslaadimiseks vajalikud paroolid toru.tt.ee ftp-serverisse saadetakse osalejale e-postile. Pildi üleslaadimisel tuleb ftp-sse luua omanimeline kaust.

Kõik fotod tuletornidest on oodatud juba tänasest kuni 13. augustini! Kõik pildid riputatatakse 5. augustil ajalises laekumise järjekorras anonüümselt nummerdatuna Kuressaare merepäevade facebooki fännilehele, kus publik oma lemmiku valida saab. Internetihääletus kestab 5.-13. augustini.

Fotode saatmisega kinnitab kasutaja, et tema esitatav foto kuulub talle või ta omab õigusi selle levitamiseks. Merepäevade meeskond ei võta vastutust lisatud fotode autoriõiguse eest, samuti jätab endale õiguse mittesobivad pilte galeriisse mitte panna.

Kõigi konkursile esitatud fotode autoriõigused jäävad autoritele, ent konkursil osalemisega antakse korraldajale õigus kasutada konkursil auhinnatud fotosid konkursi tulemuste avalikustamiseks trükiväljaannetes ja internetis tasuta.
Digitaalne töötlus on lubatud ainult piltide lõikamiseks, suuruse muutmiseks, perspektiivi
korrigeerimiseks ning vähesel määral heleduse/tumeduse ja kontrastsuse parandamiseks.
Fotod tuleb esitada JPG/JPEG formaadis, faili suurus ei tohi ületada 3MB. Piltide pikema külje maksimaalne pikkus on 2000 pikslit.
Fotokonkursi žüriisse kuuluvad professionaalsed fotograafid Tõnu Ling ja Kaido Haagen, Kuressaare merepäevade peakorraldaja Villu Veski, kohalik kunstnik Ain Vares, veeteede ameti esindaja Ego Riener, väikelaeva ehituse klastri esindaja Anni Hartikainen ja Eesti tuletorni seltsi juhatuse liige Maret Pank.

Konkursi võitjad tehakse teatavaks Kuressaare merepäevade kodulehel www.merepaevad.ee 20. augustil. Oma lemmiku fotokonkursil valivad nii publik kui žürii. Võitjatele on rahalised auhinnad ning väljajagamisele lähevad ka rohked eriauhinnad!