Koguja sulest on tulnud mitmeid kirjutisi. Koostöös Eesti Postiga ja lasteajakirjaga „Täheke" ilmus aastane sari „Kogujaonu Samueli lood", ajaleht „Peipsirannik" avaldas kaks osa ajaloolisest uuringust „Post mõlemal pool Peipsi järve", maakonnalehe „Virumaa Teataja" lugejad said teada, milline side on Rakvere, Tapa ja Kunda linnadel Eesti Posti väljaannetega.

ERM Postimuuseumi Sõprade Seltsi liige Samuel Golomb koostas uue näituse „Meri Esimese päeva ümbrikutel". Toila Merepäevade raames on näitus avatud uudistajatele vallavalitsuse hoones. Näitus valmis koostöös kohaliku raamatukoguga. 12. stendil on väljas ligi 50 erinevat ümbrikut ja tervikasju, mille temaatiline kujundus, postmark ja eritempel näitavad merd ja inimese tegevust merel. Näituse väljapanek on jaotatud nii, et külastaja saab uudistada Eesti Posti ja ka välisriikide mereteemalisi väljaandeid. Näitusel näeb Soome, Rootsi, Läti, Ukraina posti läbinud ümbrikuid.

Meri on nõnda lai teema - merehoid, laevad, purjesport, merefauna, sõjategevus. Eesti Post pühendab mereteemale igal aastal keskmiselt 5-6 postmarki. Tuntud on sarjad tuletornidest ja ajaloolistest laevadest, ilmus kaunis margivihik „Läänemere linnud", endised ja praegused mererändurid on ennast ka markidel jäädvustanud, mereta pole ka enamik Tallinna vaadetega postkarte või ümbrikuid. Põnev on märkida, et Eesti Vabariigi postmark nr.5 aastast 1919 oli just mereteemaline. Kunstnik Theodor Ussisoo kujundas postmargi „Kajakas". Samal aastal ilmus veel üks nüüdseks rariteediks saanud postmark „Viikingilaev" (kunstnik Peet Aren). Mereteemaga jätkab Eesti Post ka 2011.aastal - mais ilmunud postiplokil „Struve geodeetiline kaar" kunstnik Jaan Saar näitab Läänemere motiive.

Näituse avamine toimub Toila vallamajas 17. juunil kell 17.00. Koguja Samuel Golomb on sellel puhul ise kohal, et jagada uudistajatele postiteemalist teavet. Näitus jääb avatuks kuni 16. juulini. Samuel Golombi lubas ka Toila Merepäevadel olla mereteemalises kostüümis - parvlaeva „Georg Ots" kruiisi juhi munder on showmehel ka praegu pidevas kasutuses.