Peaaegu aasta tagasi taotles lasteaed KIK-i „Maakondlik Keskkonnateadlikkus" programmist raha projektile „Kunksmoori ravimtaimed Aravete lasteaias Mesimumm."

Projekti eesmärk oli aktiivõppemeetodil põhinevate riiklike õppekavasid toetavate keskkonnahariduslike õppeprogrammide läbiviimine vabas õhus. Tegelikult alustasime selle ettevõtmisega juba 2007. aastal, kui saime tänu ühele Kunstikooli graafikaüliõpilasele territooriumile Kunksmoori ja Sammalhabeme kuju. Paar aastat hiljem rajasime ümber kuju ravimtaimepeenra ja hiljem ka Kunksmoori metsamajakese. Kuid täiusliku õppetegevuse läbiviimiseks jäi midagi puudu. Ka kujud hakkasid juba ilmastikuoludes tuhmuma. 

Lasteaed Kubja-Ürditalus koos pererahvaga

Tänu meie õppealajuhataja Aime Jakobsoni ettevõtmisele projekt paberile saigi ja heakskiidu ka komisjonilt ning rahastuse 2178 eurot.

Antud projekti käigus toimusid mitmed erinevad ettevõtmised: õpetaja Merle käe all said kujud uue väljanägemise, kavandasime ekskursiooni Kubja Ürditallu ja muuseumitunni "Apteek, aita", täiendasime ravimtaimepeenart uute liikidega, sisustasime oma ürdinurga ning koostasime herbaariumi ja värviraamatu, lisaks toimusid veel mitmed näitlikud õppetegevused.

Õuealale aga paigaldati laste kõige atraktiivsem paik - võimlemiskompleks "Sillake". Terve suve lõikasime oma peenardelt ravimtaimi, kuivatasime ja nüüd kõledate ilmadega naudime maitsvat teed. Ka vanavanemad on usinasti projektis kaasa löönud. Keskmises rühmas on tänu neile sisustatud apteeginurk "Ravimtaimed", lapsed mängivad loovmängu ja nii need teadmised tulevadki. Vanema rühma lapsevanemad aitasid kuivatada ravimtaimi herbaariumi koostamise tarbeks.

Vanavanemate päev oli ka selles rühmas lavastatud päevakohasel teemal. Nimelt lavastasid õpetajad lõigu "Kunksmoor ja Kapten Trumm" selleks kujundatud õuealal. Vanavanemad mängisid nendeaegseid jooksumänge nagu "Ass-ass- tagumine paar välja", "Uka-uka" ja teisi.

Vanavanematele pühendatud üritused toimusid kõikides rühmades. Nooremat rühma võõrustas Iiris Alliksaare vanaema, sõimerühmas lavastati „Naerist", vanem rühm otsis koos vanavanematega sügist ja ravimtaimi Kangrumäel.

Projekt on kestnud juba neli kuud ja pidulik lõpetamine toimub oktoobris, kus täname osalejaid, abilisi ja rahastajat.

Ja sporti tehti ka nagu alati. Sellel aastal toimus Roosna-Allikul maakonna lasteaedade spordipäev. Spordialad olid põnevad ja üritus hästi ettevalmistatud. Isegi ilmataat toetas laste lustimist. Lasteaiasisese spordipäeva spordialadeks oli täpsusvise ja kombineeritud teatevõistlus. Võitsid kõik, kes osalesid.