Igor Levenetsiga.

Selle aasta kevadel tõi Nova Production suuremahuliste metallkonstruktsioonide tootmise üle Maardust Loksa Laevatehase AS-i territooriumile. Saan ma õigesti aru, et otsus on põhjendatud Eestis unikaalse tootmiskompleksi olemasoluga Loksal?

Nii see on. Tehasel on Eesti suurim värvimiskamber ja kai RO-RO tüüpi laevade vastuvõtmiseks. Tootmishooned ei jää suuruses ja võimalustes alla meie ainukesele konkurendile BLRT-le. Suured lootused on kohalikele spetsialistidele. Juunikuus võtsime tööle ligi kuuskümmend endist tehase töölist. Nende seas on keevitajad, koostajad, kvaliteedi kontrolörid ja insener-tehnoloogid. Kokkuvõtteid on veel vara teha, kuid organisatsioon areneb dünaamiliselt.

Saab seda arengut kuidagi mõõta?

Töö tuleb Loksale tagasi. Tõsist huvi tunnevad Norra, Rootsi ja Soome tellijad. Täna allkirjastame selliseid lepinguid keeruliste seadmete ja metallkonstruktsioonide valmistamiseks, millest veel aasta tagasi isegi ei unistanud. Näiteks rahvusvaheline kontsern Sandvik paigaldas meile kõige suurema tellimuse kontserni ajaloos - suurima Balti riikides ümberlaadimise masina valmistamise. Loksa jaoks on see kahtlemata ajalooline sündmus. Koostöös kohalike spetsialistidega me valmistame, monteerime ja viime läbi käivitamise katsetused agregaadile kaaluga 500 tonni, pikkusega ligi 75 meetrit ja kõrgusega üle 30 meetri.

Ja see ei ole piir?

See on alles algus. Keerulise tee algus. Sellel aastal tähistas juba mainitud BLRT, mis on võtmelüli kontsernis BLRT Grupp, oma 100-aastast juubelit. Kontserni õnnitlesid nii poliitilise kui ka majandusliku eliidi esindajad. Meie eesmärk on väärikalt tähistada Loksa Laevatehase 110. aastapäeva. Muidugi meie vaatame kaugemale kui aasta 2015. Strateegiline ülesanne on taastada metallkonstruktsioonide tootja liidripositsioon regioonis, säilitades sajandiga kogutud tootmistraditsioone ja kogemusi.

Vaadates Teie personalipoliitikat võib arvata, et suurt rolli ettevõtte edukuses hakkavad mängima kohalikud spetsialistid?

Kahtlemata. Paljud tippspetsialistid, kes lahkusid tehasest majanduslanguse ajal, leidsid tööd Tallinnas või ka välismaal.

Me ootame neid tagasi. Meie ettevõtte uksed on avatud kõikidele soovijatele!

 

Fotol: sadama seade puistmaterjalide ümberlaadimiseks. Seade, mille tootmist alustab Nova Production Loksa spetsialistide abil.

Kasvu perspektiivid

Täna  on Nova Production OÜ tuntud kui usaldusväärne metallkonstruktsioonide tarnija raske masinaehituse ja tootmisobjektide jaoks.

Klientideks on suured ettevõtted Eestist, Soomest, Rootsist ja Norrast. Nende seas on Merko, Nordecon, Tallinna Sadam, Skanska, Andritz, Metso Sandvik ja paljud teised firmad, kelle summaarne aasta käive ületab rohkem kui kümme korda Eesti eelarvet.

Ettevõte on huvitatud inseneridest, keevitajatest, metallkonstruktsioonide koostajatest ja vilunud tootmistöölistest.

Üksikasjaliku informatsiooni jooksvatest vabadest töökohtadest võib saada tehase administratiivhoones või telefonil:

5343 0044, Viktor Liivik tootmisjuht, või saates kirja e-mailile: info@novaproduction.eu.

Oodatud on kõik huvitatud spetsialistid.