Pikimad liutorud on üle 100-meetrised. Lisaks on torud, mis võimaldavad alla lasta kummituubiga. Tallinna Veekeskus Vesikaru OÜ juhatuse liikme Kaja Sihti sõnul sündis avastuskeskuse lahendus kohapealse meeskonna ja Ten Twelve loomingulises koostöös ning projekti eri etappides on kaasatud Eesti astronoome ja merebiolooge. Kindlasti on veekeskuses palju üldharivat avastamist ning põnevaid atraktsioone ka täiskasvanutele.“ Peamiseks sihtgrupiks on pered nii Eestist kui ka lähiriikidest: Soomest, Venemaalt, Lätist, Rootsist. Külastajate arv sõltub hooajast, ent keskmiselt peaks päevas külastajaid olema vahemikus 600–1000,” sõnas Siht.

5. detsembril pandi veekeskusele pidulikult nurgakivi. Vallavanem Jan Trei lootis nurgakivi panekul, et koos veekeskusega saab kogu Viimsi vallaruumuue näo. “See on kindlasti üks põhjuseid jälle Viimsit külastada ja miks ka mitte siin elada. Loodame, et loodavad uued töökohad täidavad Viimsi inimesed,” sõnas Trei. Uue veekeskusega lisandub Viimsisse umbes 65 uut töökohta ning ettevõtte juhtide sõnul oodatakse kandideerima eelkõige Viimsi valla elanikke. Projekti finantseeritakse LHV Panga, Euroopa Regionaalarengu Fondi ja omafinantseeringu toel. Keskust hakkab opereerima Tallinna Veekeskus Vesikaru OÜ.

Viimased ettevalmistused vutlari asetamiseks nurgakivisse.

Projekteerijaks on Asum Arhitektid OÜ ja ehitajaks AS Harju Ehitus. Ekspositsiooni teostajaks ideest töötavate eksponaatideni on muuseumite ja teaduskeskuste arenduse täisteenust osutav agentuur Ten Twelve.

Peagi avatava veekeskuse lähedal on Tallinn Viimsi SPA ja lisaks veel 18+ spaa. Kaja Sihti sõnul on 18+ spaa avamine vähendanud Viimsi spaa- jas aunakeskuse ülerahvastatust nädalalõppudel. Spaa külastajad, kes soovivad suuremat privaatsust ja vaiksemat keskkonda, võivad lõõgastuda ainult täiskasvanutele mõeldud SPA18+ spaas. Tagamaks hotelli ja spaa hea ühilduvus on plaanis veekeskus ja peredele mõeldud spaa- ja saunakeskus omavahel ühendada galeriiga, et kliendid saaksid soovi korral ka saunades lõõgastuda. Viimsi SPA Spordiklubi klient saab privaatsemad riietusruumid, sest suurem osa peredest hakkab ilmselt sisenema veekeskuse poolt.

Plaanis on arendada ka Viimsi SPA hotelli osa. “Oleme kindlad, et hotelli hakkab külastama rohkem peresid. Plaanis on osa tube peredele sobivamaks kujundada. Eeldame ka teiste lähipiirkonna hotellide suuremat täituvust veekeskuse klientide näol,” sõnas Kaja Siht. Ettevõtjad on kindlad, et meelelahutusturismi osa kasvab ning veekeskust hakkavad külastama ka Tallinna kesklinna hotellide kliendid. “Loodame, et Tallinna turismiatraktsioone tutvustav turismibuss Hop On-Hop Off lisab oma marsruuti ka Viimsi. Sellest võidaksid kõik valla ettevõtjad,” loodab Siht.

Viimsi spaa ümber koonduvad teenused annavad kokku suure meelelahutuskeskuse: pubi, seminariruumid, kino, spaa ning peagi ka veekeskus. Kaja Sihti sõnul on eesmärgiks, et kogu kompleks hakkaks ühes rütmis tööle ja erinevad valdkonnad täiustaksid üksteist. “Oleme viimased aastad pühendanud uutele investeeringutele.

Edaspidi panustame eelkõige sellele, et tõsta valminud teenuste kvaliteeti. Loodame, et lisaks suurtele ja uhketele kaubanduspindadele, mis Viimsi vallas tuleval aastal valmivad, suudame pakkuda ka tõeliselt mitmekülgseid vabaaja-ja meelelahutusteenuseid,” sõnas Siht.