Kiisa rahvamaja juhataja Marianne Rande

Kiisa Rahvamajas tuleb hooaeg, nagu hooaeg ikka - meie maja võimaluste piires. Ega meil ju eriti midagi üllatavat saagi juhtuda. Ringid, mis alustavad oma hooaega oktoobris, on kõik staažikad. Uusi ei ole võimalik avada, sest ruumi ei jätku. Üks, mis kindel - näiteringid plaanivad ka seekord kevadeks esietendusi! Jätkame Huvitavate Kohtumiste Klubide korraldamist, plaanis on kutsuda tuntud ja põnevaid inimesi.

Kindlasti on meie maja jaoks tähtis rahvamaja 55. juubel, sünnipäeva peame 4. novembril.

Ootused ja lootused on suured - uue maja projekt sai valmis ja kui veel ehitama ka saaks hakata, oleks rõõm täielik.

Murelikuks teeb see, et kui ilmad lähevad jahedaks, on rahvamajas jälle külm. Tuleb otsida võimalusi sooja saada. a_hk.jpg

Saku Huvikeskuse juhataja Liina Hendrikson

Käesoleval hooajal pakume õpikeskkonda oma võimete arendamiseks (kunstistuudio, keraamika, portselanimaal, käsitöö, muusika, rahvatants jms) ja koostöös erinevate koolitajatega võimalusi teadmiste täiendamiseks (inglise keel, kodukujundus, psühholoogia, feng shui jne). Eeskätt lastele ja noortele mõeldes oleme käivitanud mitmeid kunsti- ja käeliste tegevuste ringe. Erinevalt eelmisest hooajast ei korralda huvikeskus enam kooliealistele tantsualast tegevust, huvitavaks erandiks on vaid balletiring, kuhu on oodatud nii lasteaiaealised kui ka esimeste klasside tüdrukud. Kõige pisematele on beebikool ning muusika- ja mänguring. 

Uus hooaeg tuleb vaheldusrikas ka kõikvõimalike ürituste osas. Rahvuste päeva kontserdil esineb Gruusia folklooriansamblit Mamuli. Oktoobrikuust jätkuvad traditsioonilised lastehommikud ning mälumäng „Saku ajukas". Esimene teatriõhtu on juba 28. oktoobril. Novembrikuus on eelmisel aastal ellu kutsutud rahvustoidupäev ning detsembrikuu esimesel reedel Saku seltsielu 80. aastapäevale pühendatud kultuurikonverents.  Esimesel advendiõhtul süütame Sakus ühiselt jõulutuled, 11. detsembril korraldame koostöös mitmete vallaasutuste ja ühendustega suure kogupereürituse Jõulutelk ning 19. detsembril laulame koos kauneimaid jõululaule. Traditsiooniline aastalõpupidu toimub ka sel aastal 30. detsembril. Heal tasemel tantsuansambel ja varieteeprogramm jäägu esialgu üllatuseks. Kui talv tuleb sama lumerohke kui mullu, siis ehitame koos lumelinna. Suvehooajaks on plaanis uus kogupereüritus, mõisapargipäev, mis annaks võimaluse peredega ühiselt ja meeleolukalt aega veeta.

Tegevust jagub rohkesti ent vägisi kedagi vaba aega veetma ei meelita. Olgem siis ise tähelepanelikud ja altid infot otsima. Rutiinist välja! a_rmtk.jpg

Saku Vallaraamatukogu direktor Ene Loddes

Saku Vallaraamatukogu - Sakus, Kiisal, Kurtnas ja Kajamaal kokku - on korralikult komplekteeritud ja peaks rahuldama kõigi esmavajadused kirjasõna järele - kogude suurus on 49 375 eksemplari. Rõõmustab raamatukoguteenuse aktiivne kasutamine - ligi 28 000 külastust 8 kuu jooksul! Meil on kaks ja pool tuhat lugejat ehk kolmandik valla elanikest. Tahaksin siinkohal märkida, et Kurtna ja Kajamaa koolides asuvad raamatukogud ei ole mõeldud vaid koolide teenindamiseks. Sinna võivad julgelt sisse astuda kõik huvilised.

Aasta jooksul on raamatukokku tööle asunud kaks uut inimest: Sakku Karin Koplimets ja Kurtnasse Ülle Loik.

Tänavuste plaanide hulgas on kindlasti kodulehe uuendamine. Seni saab vajalikku infot aadressilt www.sakuvald.ee/30883. Sisestades Google'isse otsingusõna "Kiisa raamatukogu" vmt, jõuab vanadele lehekülgedele, kust ammutatud info on aegunud. Tuleks otsida "Saku raamatukogu" või "Saku vallaraamatukogu".

Meie suurimaks mureks on Kiisa raamatukoguhoone seisund. Kuigi valgus tunneli lõpus juba paistab - lahendus saabub koos uue Kiisa rahvamaja ehitamisega, seal on ka raamatukogule oma kodu planeeritud - tuleb lähiajal leida raamatukogu majutamiseks mingi ajutine lahendus. Teine mure on lugejad, kes ei pea laenutustähtaegadest kinni või jätavad raamatud üldse tagastamata. Septembri seisuga on 211 lugejat jätnud tagasi toomata 427 raamatut. a_svnk.jpg

Saku Valla Noortekeskuse juhataja Evelin Küberson

Saku Valla Noortekeskusele toob uus hooaeg lisaks üritustele ka mitmeid huviringe: Kiisal hakkab tööle kunstiring ja Sakus akrobaatikaring. Edasi tegutsevad Soffa ja 4H Tüdrukuteklubi. Soffa raames korraldavad kristlikud noored kohalikele erinevaid teemaõhtuid. 4H Tüdrukuteklubis valmistatakse ehteid, heegeldatakse ja meisterdatakse.

Jaanuarikuus saame kokkuvõtte, kuivõrd on noored noorsootööga meie vallas rahul. Statistika alusel on võimalik välja lugeda, millised on noorsootöö tugevad küljed ja mis vajab veel arendamist.

Kindlasti kirjutame edaspidigi aktiivselt projekte, mis toovad igapäevaselt pakutavatele tegevustele lisaks vaheldusrikkaid ja uuenduslikke laagreid, koolitusi ja üritusi.

Soovime saada noortekeskusesse korralikud arvutid, mille abil oleks võimalik otsida tööd, saada infot edasiõppimise võimaluste kohta, teha koolitöid jne. Praegused kompuutrid on selleks liiga aeglased. Sooviksime need vahetada ja ühtlasi eraldada töötamiseks ja mängimiseks mõeldud arvutid. Selleks on meile abikäe ulatanud SA Vaata Maailma, mis toob oktoobrikuu alguses Kiisa noortekeskusesse neli korraliku arvutit. Partneriteks on ka EMT, Elion, Microsoft, 3StepIT, Eesti Infotehnoloogia Kolledž, Registrite ja Infosüsteemide Keskus, Swedbank, SEB ja Skype. Projektist on võimalik lähemalt lugeda Internetis aadressilt www.vaatamaailma.ee

Noortekeskuse jaoks ongi suuremad mured ja rõõmud hetkel arvutitega seotud. Tore, et leidub abivalmis ettevõtteid, kes noorte võimaluste parandamisele hea meelega kaasa aitavad. a_pk.jpg

Saku Päevakeskuse juhataja Anne Michelson

Saku Päevakeskus avas hooaja 14. septembril ühise väljasõiduga Kuusalu metsa. Sel päeval lubati tormi ja vihma ning Sakus aina kallas ja kallas, aga Kuusalus ei sadanud ja meie korvid said metsaande täis. Ilmataadilt oli see tõeliselt tore kingitus päevakeskuse rahvale.

Selgi hooajal jätkavad samad ringid, mis varem. Teisipäeviti ja neljapäeviti viib Aime Tamm läbi toolivõimlemistunde eakatele. Kolmapäeval juhendab Aili Brett lauluklubi, kuhu ootame juurde uusi liikmeid. Esmaspäeviti ja kolmapäeviti koguneb kohviklubi, kus käivad naised. Augustis hakkasid koos käima ka mehed ja moodustasid klubi Meeste Maailm, mis koguneb igal neljapäeval. Uued liikmed on teretulnud! Jätkavad ka eneseabilise orientatsiooniga tugirühmad liikumispuude ja vaimse tervise probleemidega isikutele. 

MTÜ Inkotuba külastab päevakeskust iga kuu kolmandal reedel. Siis on võimalus osta abivahendikaardi alusel soodushinnaga hügieeni ja invaabivahendeid ning saada nõustamist.

Sotsiaalteenuste soovijail palume pöörduda Saku Päevakeskusesse aadressil Pargi tn 27 või helistada telefonil 60 41 731. a_spk1.jpg

Saku Valla Spordikeskuse juhataja Risto Lall

Saku Valla Spordikeskuses algab uus hooaeg eelmistele sarnaselt. Lastele on meil endiselt jalgpalli-, ujumis-, saalihoki-, kergejõustiku-, võrkpalli-, karate-, judo- ja võimlemistreeningud ning sellest aastast uue alana jalgrattatreeningud. Spordikeskus on avalikus kasutuses, täiskasvanutele on ka tasulised aeroobika ja vesiaeroobika treeningud.

Rõõmustav on see, et laste treeningharjumused on kasvanud, et koostöö Saku Gümnaasiumiga on paranenud ja väga heal tasemel.