Senine pikaajaline bussijaama rentnik lõpetas Saarde Vallavalitsusega lepingu 31. jaanuaril 2014. Kohe olid olemas ka uued huvilised, kes soovisid ruume üle võtta. Lühidalt öeldes on nende idee luua Kilingi-Nõmme bussijaama hubane kohvik. Teatud põhjustel ei ole uutel tegijatel võimalik kohe bussijaama ruumidesse asuda ning seepärast on need ajutiselt antud OÜ Saarde Kommunaalile hallata. Paraku ei saa Saarde vallale kuuluv ettevõte tegeleda toitlustuse ja kaubandusega (puudub vastav tegevusluba), mistõttu ei ole bussijaama ruumides ajutiselt võimalik kaupa osta. Endiselt on aga kõigile avatud köetud ooteruum ja tualetid.

Praegu ei ole täpsemalt teada, millal uus kohvik tööle hakkab. Oleme teadlikud, et bussiga liiklevate inimeste jaoks on teenus hädavajalik. Omalt poolt loodame, et uuenduskuuri läbinud kohvik avab oma uksed peagi.

Abivallavanem Ave Kallo


Jalutuskäik kesklinnas

Kontrollimaks kuulujutte, võttis toimetaja ette väikese jalutuskäigu kesklinnas. Alljärgnevalt mõningad tähelepanekud.

Bussijaama riiulid olid tõesti tühjad, aga muidu uks lahti ja soe. Loodame, et leitakse ikka uus üürnik.

Kesklinna kauplus oli lukus, kuigi vahepeal oldud juba aknaid värvimas.
Kahtlen, kas sinna midagi niipea tuleb, kuigi koht on ju väga hea. Uut söögikohta vaevalt rohkem vaja on, pole ju kliente, kauplusega sama lugu.

Meeldivaks üllatuseks oli postimajas endise Hansapanga ruumides avatud Dea Jürimäe ilusalong. Kliente peaks ju jatkuma, üks õige naine jätab ennem toidu ostmata, kui soengu tegemata! Ka meeste juukseid pidi lõigatama. Tulevikus on loota ka pediküüri ja maniküüri tegemist, samuti jumestamist. Ruumid on remonditud ja kenad. Jälgige reklaami!

Edasi viis tee kohvikusse, nn Kesklinna kohvikusse. Kohviku uus rentnik on tuntud OÜ Vilensa. Samas jääb avatuks ka keldrikohvik haigla hoones.
Plaanis olla suurem remont, seda on ka hädasti vaja, sest sisekujundus on üsna õnnetu, seinad kaetud tumepruuni kunstnahaga! Šhillingu külalistele see meeldivat, kuid üks asi on kord aastas nostalgitseda, teine asi tihti külastada.
Menüü on praegu endine, sealsed friikartulid olnud linna parimad.

Kui virisedsa, siid ikka turu üle; ka tühjad ja luitunud kioskid on vist minevik, kes neid ikka kasutama hakkab.

Saarde Sõnumite toimetus