Rahvastikuregistri andmetel on elanike arv kasvanud viimasel aastal Harku, Jõelähtme, Keila, Kiili, Raasiku, Rae, Saku, Saue ja Viimsi vallas ning Keila linnas. Kui Rae, Saku ja Viimsi valla elanike arv oli tõusuteel ka juba aasta varem, siis ülejäänud on tõusu teinud just eelmisel aastal.

2014. aastal on elanike arv jätkuvalt kahanenud Aegviidu, Anija, Kernu, Kose, Kuusalu, Nissi, Padise ja Vasalemma vallas ning Loksa, Maardu, Paldiski ja Saue linnas.

Kõige rohkem elanikke sai juurde suure Rae vald. Rae valda registreeris end elanikuks 854 inimest. Olgu võrdlusena öeldud, et 2013. aastal oli Rae valla rahvastiku juurdekasv 443. 2014. aastal läks Rae vallast mujale elama 704 inimest, nendest 317 Tallinna. Samal ajal tuli Tallinnast Rae valda 812 inimest. Sünde oli Rae vallas möödunud aastal 267 ja surmasid 70. 1. jaanuari 2015 seisuga elab Rae vallas 15 138 inimest.

Statistika näitab, et omavalitsustes, kus on olnud elanikkonna juurdekasv, on see tulnud nii sündide kui sisserände arvelt. Väljaränne oli peamiselt Tallinna ja välismaale.

Enamik Harjumaa KOV-sid ei teinud elanike meelitamiseks vallakodaniku kampaaniat, mille käigus jagatakse kingitusi või auhindu, sest ei pidanud seda mõttekaks.

Nendest üks oli Harku vald, kuhu aastaga lisandus üle 240 elaniku. Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht  Kady-Ann Sutt selgitas: "Neile inimestele, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Harku vallas, on mitmeid hüvesid, mida ei saa taotleda elanikud, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on mõnes teises omavalitsuses. Peame ühekordsetest auhindadest elanike jaoks väärtuslikumaks hüveks erinevaid toetusi ning seda, et ühise panustamisega saame me kõik valla elanikena tunda rõõmu uutest teedest, valgustustest, koolimajadest, lasteaedadest ning paljust muust."

Omavalitsuste seas, mis korraldasid vallakodaniku kampaania olid näiteks Raasiku ja Anija vald ning Maardu linn. 

Raasiku vald, kus aastaga tekkis rahvastiku osas väike juurdekasv, toimus kampaania, milles kutsuti loosungite ja teavituste abil inimesi end valda sisse kirjutama. Kampaania käigus registreerunud said meene ja kõikide aasta jooksul elanikuks registreerinute vahel loositakse välja auhindu. Vallavanem Raivo Uukkivi nentis: "Oleme jõudnud järeldusele, et sellisel viisil kampaania tegemine ei ole mõttekas."

Anija vallas, kus kampaania käigus  jagati vallakodanikuks registreerijatele kohalike ettevõtjate toodangut ja loositakse välja ka auhind, aastaga rahvastik mõnevõrra vähenes. Vallavanem Arvi Karotam avaldas lootust, et ehk õnnestub selle aastaga rahva arvu muutus siiski tõusuteele pöörata. 

Maardus, kus elanike arv aastaga samuti vähenes, toimus möödunud aasta lõpus kampaania - uutele vallakodanikele kingiti  kohaliku spordikeskuse külastuskaart.