Eve Karmo on õppinud Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas, lõpetanud Tallinna Ülikooli koolieelse pedagoogika ja psühholoogia erialal. Eve Karmol on pikaaegne juhtimiskogemus, ta on töötanud Tallinna Haigekassa direktorina, Rahvusvaheliste Ravimitootjate Liidu tegevdirektorina, OÜ Vagodent direktorina ja alates 2006. aastast Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse liikmena, kus tema vastutusvaldkonnaks on turundus- ja kommunikatsioonialane tegevus, raviarveldus, klienditeenindus ja EL suunaline arendustegevus. E. Karmo on SA Vähihaigete Toetusravi nõukogu liige, kuulub Tervishoiujuhtide Kolleegiumi ja MTÜ Pallium juhatusse ning on Tallinna Zonta klubi asutajaliige. 2010-2012 Tallinna Munitsipaalperearstikeskuse juhataja. 2012 kuni tänaseni ITK Hooldusravikliiniku direktor.

Uurin pr Eve Karmo käest, millised on esmased plaanid Loksa Ravikeskuse toomisel 21-sse sajandisse?

Eve Karmo: Kogu Loksa Ravikeskuse hoone vajab tõsist remonti ja ümberkorraldusi ruumide paiknemise osas. Hoone I korrusel käivad praeguseni nii taastusravi kui ka perearstide patsiendid ning hooldusravi patsientide külastajad majas ringi üleriietes. See ei ole mitte ainult ebamugav inimestele vaid ka ebahügieeniline. Samuti on taastus- ja hooldusravi patsientide jaoks väga ebamugav praegune klienditeenindaja töökoht III korrusel. Seepärast tahame esimesel võimalusel klienditeenindaja töökoha tuua I korrusele peasissekäigu lähedusse (täna on seal apteek, mis on avatud vaid 3 päeval nädalas), kus hakkab olema ka külastajate garderoob.

Esimesele korrusele jäävad sealt ruume rentivad perearstid, hambaravi ja labor.

Hambaravile on keskuses sisustatud 2 kabinetti. Kuna koolis toiminud hambaravikabineti tehniline seisund ja aparatuur on praktiliselt kasutamiskõlbmatud, sulgesime kabineti koolis ja alates sellest sügisest teenindavad hambaarstid Loksa kooliõpilasi ravikeskuse ruumides. Remondi käigus paigaldatakse ühte hambaravikabinetti röntgen ning ehitatakse välja ruum instrumentide steriliseerimiseks kohapeal.

Esimesel korrusel jäävad tegutsema Loksa kiirabi ja söökla.

V. Lootsmann: Basseiniruumi pääseb täna õuest või mööda „taevatreppi". Kas nii jääb ja mis saab maja II-st korrusest?

E.K: Plaanis on basseini lähedusse paigutada hetkel II ja III korrusel tegutsevad taastusravi vahendid, muuta avaramaks basseini kasutajatele mõeldud riietusruumid ning kujundada maja seest juurdepääs basseini. II korrusel asuv Hooldusravikliiniku IV õendusabiosakond 20 voodiga on praegust haigekassa lepingut ja voodite täituvust arvestades liiga suur. Ettepanek on jätta hooldusravile 10-15 voodit ja 5-10 voodis hakata pakkuma hoolekande teenust, mille järele on piirkonnas suur puudus ja kohalik omavalitsus on hooldekodukohtadest väga huvitatud. Selleks on vaja: ehitada lift, renoveerida jaotusköök, välja ehitada tänapäeva nõuetele vastav vannituba, kus on võimalik ka lamavaid haigeid pesta, isolaator, vaikusetuba.

II korruse teise tiiba planeerime eriarstide kabinetid ja konverentsiruumi ca 30 inimesele.

V.L: Kas on uusi mõtteid seoses Ravikeskuse III-nda korrusega?

E.K: Jah, loomulikult. Maja kolmas korrus oleks majutusasutus, kus pakume Loksa looduslikult kaunis ümbruses rahulikku ja turvalist võimalust pingeid maandada, läbi tervisliku toitumise ja kehalise aktiivsuse kehakaalu vähendada. Kogenud taastusravispetsialistide abiga saavad külalistemaja kliendid osta ka  enesetunnet parandavaid/pingeid maandavaid taastusravi protseduure (vastavalt taastusraviarsti soovitustele): massaaž, erinevad saunad, SPA Yet Tervisekapsel, parafango, nefriitvoodi, pärli-ürdivann, lokaalsed mudamähised, lokaalsed parafiinimähised, soolakamber, infrapuna saun, vesivõimlemine ja -aeroobika kogenud treeneri juhendamisel.

Kolmandale korrusele saab majutada maksimaalselt 30 klienti, peamiselt 2-kohalistesse tubadesse. Majutustingimused ei ole küll luksuslikud, kuid on koduselt mugavad. Tubades on TV ja majas WiFi, lastele sisustame mängunurga. Huvi sellist teenust saada on juba täna ilmutanud loomeinimesed, puuetega laste vanemad, kaaluprobleemidega inimesed, mitmed endised Loksa Ravikeskuse kliendid. Külaliste toitlustamine toimub taastusraviarsti või dietoloogi/dieetõe soovitustele ja toitumisspetsialisti poolt koostatud erinevate menüüde järgi vastavalt 3 - 5 korda päevas.

Soovime anda endast parima, et aidata neid, kes vajavad meie abi, hoolt ja teenust. Soovin Loksa kandi rahvale head tervist ja pisut kannatlikkust.