Kell 12, enne kui ehtimine töötubades lahti läheb, näevad kõik kunstipäeva külastajad katkendit Fr. R. Kreutzwaldi muinasjutust "Venelaps ja talutütar", mille õpetlik sõnum tuuakse Võru linnavalitsuse esindajate toel vaatajateni.

Laske vaim vabaks!

Ajavahemikus 12.00-16.30 on taas kord võimalus kõigiks aastatega lemmikuks kujunenud tegevusteks - Timo Keraamika kujude värvimine, Vastseliina Klaasikoja meistri Geenart Nageli klaasitööd, näomaalingud, kus soovi korral võite ka ise maalimist proovida. Võttes abiks erinevaid tehnikaid, aitab Helle Laanpere Võrumaa Keskraamatukogu lasteosakonnast valmistada rahvuslikel ainetel fantaasiarikkaid seinakaunistusi. Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumi õpetaja Ragna Meeliste õpetab siidile maalimist ning aitab valmistada igal huvilisel endale samas tehnikas räti või salli. MTÜ Aila Näpustuudio õpetab valmistama pärlitest käevõru. Koostöös Võru Kunstikooli ja Timo Keraamikaga on võimalus maalida savist ümarale alusele kaela-, rinna- või hoopis magnetehe kodusesse interjööri. Samas töötoas saab igaüks kavandada ja maalida valmis märgi, millega võib osaleda Võru teemalisel märgikonkursil (tingimused www.vorukannel.ee ja kohapeal). Parimaid ootavad preemiana Võru Tarbijate Ühistu kinkekaardid. Puutöö kunstmeistri Kaido Kaasi juhendamisel ja oma vanema venna, isa või vanaisa abiga saab meisterdada endale või kingituseks puidust kaelaehte. Võru kultuurimaja Kannel meistriklassi juhendab dekoraator-kostümeerija Narzissa Samm, kelle juhendamisel saab teha kauneid siidist rinnaehteid. "Vaselised" on Näputüüseltsi ja Võru Kreutzwaldi Memoriaalmuuseumi töötuba ehk koht, kus Marika Sepp ja Karmen Luiga aitavad valmistada traadist muinasaegseid spiraalehteid.

Uma muusika ja tantsu iloga värvivad kunstipäeva paljud esinejad

Kell 12.30 algab Eesti Suzuki Ühingu kontsert.

Eesti Suzuki Ühing loodi mittetulundusühinguna 1999. aastal. Ühingusse kuuluvad muusikaõpetajad ning perekonnad, kes õpetavad-õpivad pillimängu Suzuki meetodi järgi. Suzuki meetodi alusepanija on Jaapani viiulipedagoog Shinichi Suzuki (1898- 1998), kes rajas oma õpetuse väitele, et kuna lapsed on võimelised väga hästi ära õppima oma emakeele, on nad järelikult andekad, ning võimelised ära õppima ka muud oskused, mille jaoks tuleb kasutada kuulmist, näiteks pillimängu. Eesti Suzuki Ühing korraldab igal suvel üle-eestilise suvelaagri, kus üheskoos mängitakse-õpitakse vanu ja uusi lugusid ning tehakse muid vahvaid suvelaagri tegemisi. Sel aastal on laagris koos Harjumaa, Tallinna, Tartu ja Pärnu lapsed-õpetajad ning ka suzukipered Leedust. Varasematel aastatel on laagrid toimunud nii Põhja- Eesti erinevates paikades kui ka Pärnumaal ja Tartumaal. Selleaastane laager on järjekorras juba kaheteistkümnes ning toimumiskohaks Väimela Kutsehariduskeskus.
Kel rohkem huvi MTÜ Eesti Suzuki Ühingu tegemiste vastu, saab infot otsida aadressilt www.suzukimuusika. Ee/.
Kell 13 esineb Võru Kunstikooli tantsurühm Katariina, kelle tantsupõimikus on naaberrahvaste tantsud.
Kell 13.30 näeme eesti tantsude kava Põlva „Meie Stuudio" esituses.

Kell 14 Võru Tantsukooli tantsurühm Variatsioonid esitab variatsioone eesti tantsudest.

Eripärast ja ainulaadset kunstipäeval

Kell 12-16 rahvusvahelise noortevahetuse projekti "ReFresh Yourope" raames viivad noored kunstnikud ja muusikud nii Võru linnast kui ka mujalt Euroopast läbi huvitavaid töötubasid. Kuna noortevahetuse peateemaks on linna areng ja linna muutmine laste- ja noortesõbralikumaks, siis töötubades keskendutakse kujunduselementidele, mis sobivad vaateakendele või õue.

Kell 14.30 esitleb projekti „Käsitööga tööle 2" raames Helve Alla rahvuslikel ainetel kleite ja aksessuaare.

Sellele järgneb Inna Grincheli ehete demonstratsioon koostöös võimlemisklubiga Sirutus. Kunstnik-disainer Inna Grinchel elab ja töötab Võrumaal alates 2006. aastast. Ta on lõpetanud St. Peterburgi Riikliku parun A.L. Stieglitzi nimelise Kunsti- ja Tööstusakadeemia interjööri osakonna. Inna kuulub 2007. aastast Eesti Kunstnike Liitu, 1996. aastast St. Peterburgi Disainerite Liitu ja 1990. aastast St. Peterburgi Kunstnike Liitu. Oma esitletava ehetekollektsiooni kohta on Inna öelnud järgmist: „Minu paberimassist ehted on valmistatud inimestele, kes väärtustavad looduslikke vorme ja seaduspärasust. Riiete ja tarbeesemete kaunistamiseks kasutatud ornamendid pärinevad nii alateadvusest, maastikust kui ka keele ja laulu meloodiast. Käesolev ehete kollektsioon on inspiratsiooni saanud Eesti geomeetrilistest mustritest. Kaasaegses Eestis on rallisõidust saanud rahvakultuuri osa. See ehe on pühendatud kurvilisi sõiduradu armastavatele ekstreemsportlastele. Projekti raames valminud ehtekollektsiooni aluseks on eesti traditsioonilise mustri sidumine innovaatilise tehnoloogiaga, kus kasutatakse paberi käsitsi vormimist ja kaasaegseid polümeere. Ehete disaini loomisel on kasutatud tõelisi artefakte - kivistusi, karpe, sütt ning vanade ja uute tarbeesemete kilde." Esitlused lavastab Tea Kõrs.

Laske keha vabaks!

Kunstipäeva ajal saavad lapsed lennata taevasse firma AirFun atraktsioonidel.

Viimast korda!

Kell 15.30 ütleb suvemuusika kavaga „Minemine" nägemiseni nii oma austajatele kui ka kunstipäeval osalejatele Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumi endine noormeeste vokaalansambel Prospekt.

Kunstipäeva lõpetame

Kell 16.30 kuulutame välja märgikonkursi võitjad, anname üle auhinnad ja lepime kokku taaskohtumise aastal 2012.

Üritus on tasuta. Meistriklassides hind kokkuleppel meistriga. Tulge kunstipäevale ja veetke üks kaunis päev koos kunsti, muusika, tantsu ja oma armsate sõprade või pere seltsis.